Bölcsész vagy Mérnök?
"Szerintem végzettségként nehezebb megszerezni egy mérnöki diplomát, mint egy bölcsészt. "
ez egy értelmetlen kijelentés. ugyanis mindenki más adottságokkal rendelkezik, a másik meg a, h mégis miben méred a nehézséget? több a vizsga, többen hullanak ki?
"Viszont pl. politológia, művészettörténet és társai semmit nem érnek."
ez meg nem igaz. lehet, h nem a legkönnyebb ezekkel a szakokkal elhelyezkedni, de hogy semmit nem érne, az túlzás.
én a bölcsészeket. lehet, h mérnökök tervezni sok mindent, és miattuk haladunk technikailag, de sajnos az a tapasztalatom, h a mérnökök többsége érzelmi analfabéta és szakbarbár, a területén kívül nem sok mindenhez tud hozzászólni. többre tartok egy olyan embert, akit sok minden érdekel és sok témához hozzá tud szólni.
#13 Majdhogynem egyet értettem veled, amíg az írásod végéhez nem értem.
"mérnökök többsége érzelmi analfabéta és szakbarbár, a területén kívül nem sok mindenhez tud hozzászólni. többre tartok egy olyan embert, akit sok minden érdekel és sok témához hozzá tud szólni." - Igaz, én nem mérnök vagyok, hanem informatikus. És valóban nem tudok hozzászólni mondjuk az irodalomhoz, földrajzhoz vagy akármelyik humán területhez (valamennyi művészi véna van benne, van szépérzékem, ehhez valamennyire konyítok). De ez miért probléma? Sanszos, hogy egy magyartanár nem igen tudok programozni vagy differenciál egyenletet megoldani. De ettől én nem nézem le őt. Szóval te se nézz le minket.
félreértesz. a NORMÁLIS reál szakosokkal semmi bajom, sőt tisztelem, ha vki jó vmiben. nekem az olyanokkal van bajom, akik támadják a bölcsészeket anélkül, h pl. tudnák, milyen szakok és tartoznak a bölcsész szakok közé, miközben érvelési/helyesírási hibákat sorozatát vonultatják fel, általánosítanak. rengeteg ilyen van.
bocs, de a példát sántít kicsit. a programozás vagy differenciál egyenlet azért nem "alapdolgok", így sanszos, h egy pl. magyartanár nem ért hozzá. ezzel nincs gond. azzal viszont sztem már igen, ha mondjuk nem tudja, hol van a veséje, vagy matematikai alapműveletek sem mennek neki.
ahogy sztem az is gond, ha pl. mérnök nem tud helyesen írni. szóval sztem nem árt, ha egy reálos beállítottságú azért tisztában van alapdolgokkal humán témában és fordítva.
nekem azzal van bajom, h rengeteg reál szakos eszetlenül köpköd a bölcsészekre, miközben humán területen teljesen analfabéta. pl. nemrég olvastam egy beképzelt orvostanhallgató válaszait, aki szintén szidja a bölcsészeket, miközben nem tud helyesen írni, rosszul használ magyar szavakat és rengeteg érvelési hibát vét, a történelmet meg értelmetlen dolognak tartja.
de ugyanolyan szánalmas, ha egy bölcsész büszke rá, h rossz matekból és nem is érdekli semmilyen dolog működése. csak reál szakosokat szidó bölcsészt még nem sokat láttam.
"Azért valljuk be, ironikus, mikor valaki helyesírási és érvelési hibák alapján ekéz valakit úgy, hogy már abban az adott mondatában több helyesírási és mondattani hiba van.."
visszakérdezhetnék, h helyesírási hiba alatt azt érted e, h rövidítek, ezért kisbetűvel kezdem a mondatokat, de látszik, h csak kötekedni akartál stb., mivel érdemben semmire nem reagáltál, így nem fárasztom magam ezzel.
részemről ennyi.
Szerintem a példám abszolút nem sántít. Hiszen egy informatikusnak egy alap programozás tétel alap dolog, egy orvostan hallgatónak az anatómia alap dolog, egy magyar tanárnak meg Petőfi Sándor élete alap dolog.
Nem láttál még reál szakost szidó bölcsészt? Csak szállj fel a Pest-Szeged vonatra. Indokolatlan módon fikáznak minden TTIK-st, miközben álltalánosítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!