Ti mennyire tippelnétek az orvosi ponthatárt (2013)?
Figyelt kérdés
Az államilag finanszírozottra gondolok. Tudom, hogy előre ez nem kiszámítható, csak tippekre lennék kíváncsi. :))2012. dec. 12. 20:40
11/20 anonim 

válasza:

szerintem is erős túlzás a sote 460, meg a vidék 430. Orvoshiány van, nem csappantják meg túlságosan az orvosisok keretszámát és most, hogy kötelező lett a 2 emelt, sokan fognak rontani a tervezetthez képest és a ponthatárt a jelentkezők pontszámai alapján kalkulálják, ha 250 embert vesznek fel, a 250. legjobb ember pontszáma lesz a limit. Előre nem határozhatják meg. Meg tavaly is voltak ijesztgetések meg minden, erre a vidéki orvosikon csökkentek a ponthatárok, sote-n sem volt látható változás. Szóval nem kell félni szerintem, bár az is biztos, hogy nem lesz könnyű. Annyi tanácsot adnék, hogy orvosin naphosszakat kell tanulni már a zh-kra is, szóval kezdjétek el magatokat edzeni az egész napos tanulásokra már most, így legalább rááll az agyatok még időben, hogy folyamatosan infót kell beszívnia, másrészt nagyobb eséllyel sikerül az érettségi. Töltsétek le a biosz és kémia érettségi követelmény rendszerét és egyesével nézzétek meg minden kérdésre, hogy mi a válasz és tanuljátok meg. MINDENRE tudnotok kell válaszolni onnan és akkor már jó esélyetek van. Van rá még fél évetek, egyetemi időben számolva ez 10 érettségire elég, nektek is elég lesz.
12/20 anonim 

válasza:

9. és 10. válaszolónak köszi olyan megnyugtató érzés volt olvasni amit írtatok de tényleg :)
14/20 anonim 

válasza:

én a tavalyi után nem tippelgetek. meg voltam róla győződve, hogy a SOTE-ra kb. 455 lesz a ponthatár, és hogy csak Szegedre kerülök be. Erre 435 lett, és simán bekerültem a 442 pontommal:)
15/20 anonim 

válasza:

velem pontosan ugyanez volt,csak én az állatorvosira kerültem be úgy,hogy azt hittem sehova sem kerülök be,aztán simán bekerültem.szerintem sincs értelme ezen gondolkozni,tanulni kell,aztán minden jó lesz :)
16/20 anonim 

válasza:

Szerintem csökkeni fog. Két emeltet nem mindenki vállal be egyrészt, másrészt meg nem olyan könnyű két emeltet jóra megírni.
17/20 anonim 

válasza:

Hát igen. Bár azt csak halkan jegyzem meg, hogy én két jó emelt szintű érettségivel kerültem vele, de most az első vizsgaidőszakomban vissza is sírom az érettségi időszakot:) Az egyetemi elvárásokhoz képest az emelt szintű érettségi még mindig a béka s*gge alatt van valahol:) Szóval akinek mondjuk egy emelt szintű kémia/biológia gondot okoz, az inkább keressen más szakot:) És ezt most komolyan nem rosszindulatból vagy nagyképűségből mondom. 20:07-es voltam.
18/20 anonim 

válasza:

Hát igazad van,Kedves előző.pl én most kikapcsolódni jöttem fel egy 10 percre a netre,két biofizika,és szövettan tanulás közben. :D nem könnyű,az biztos,és a falat kaparom,így a vizsgaidőszak alatt,de az a lényeg,hogy egyszer vége lesz,és legalább 1 napom lesz kipihenni magam,amíg el nem kezdődik a 2. félév,és annak a hajtása...
19/20 anonim 

válasza:

én is biofizikát tanulok most is :D és mivel mindig laptopot használok, ezért állandóan elkalandozik a figyelmem. Ezer éve nem gyikeztem egyébként, a hülye bifiz tehet erről is :D mondjuk én nem panaszkodom, elég jól állok :D Meg az anatómiától megszabadultam már az elején. viszont a kémiától rettegek :/
20/20 anonim 

válasza:

én még csak az anaton,és a bioszon vagyok túl,anat 4es,biosz 5ös lett :) de még jó sok minden hátra van:biofizika,szövettan,meg 2 faktom...jaj,csak legyen már vége a vizsgáknak! :D sok sikert Neked továbbra is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!