Orvosi mellett diákmunka?
Orvosi egyetem mellett van idő diákmunkára?
(Az egyetemista lét kiadásai azért elég magasak: albérlet - ha a kollégiumi felvétel nem sikerül, az étkezés, utazás, a könyvek - amik nagyon-nagyon drágák stb. Ha valakit a családja nem tud szponzorálni marad a diákhitel, aminek kb. a HÁROMSZOROSÁT kell visszafizetni, ha úgy alakul a gazdasági helyzet. De vajon a havi 50.000 Ft fedezi a költségeket?)
Esélytelen. Max. ha jó vagy nyelvekből, akkor vállalhatsz korrepetálást...
De olyan munkát, amit fix időben kell végezni...mondhatni esélytelen. Még ha előadásokra nem is jársz be, a kötelező gyakok miatt nem tudsz dolgozni.
Próbáld meg a kolit remélhetőleg felvesznek. Otthonról vigyél kaját, vagy főzz magadnak ha tudsz, az olcsóbb. De lehet olyan étkezdéket találni, ahol azért nem vészes egy menü ára. (Ahova én járok -Szegeden- 710 egy teljes menü, 550, ha csak másodikat kérsz. És teljesen jóllakik vele még egy férfi is.) Ha drága a hazautazás, akkor ritkábban járj haza. A tömegközlekedésre Szegeden adnak bérletet, ha máshová mész vidékre, akkor esetleg járj gyalog vagy biciklivel (az épületek és a koli úgyis egy rakáson van sztem mindenhol). A könyveket könyvtárból kölcsönözd ki, vagy kérd el/vedd meg felsőbb évesektől. Meg persze vannak kevésbé legális módszerek is (nem lopásra gondolok természetesen, de azért nem fejteném ki itt).
Hova készülsz? Hol laksz?
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat!
Első helyen SOTE, mivel Bp.-en lakom. Másodikként SZOTE. :) Igazából 4 félévet már tanultam egy másik sulin, de inkább orvosira akarok menni. Most 21 vagyok. Azt hiszem, még nem késő a váltás. Bár 4 félévet ki kell fizetnem és az sem olcsó. (Bár, hogy őszinte legyek, erősen fontolgatom az angliai tanulmányokat.)
Hát akkor ha a SOTÉ-ra mész, akkor lakhatsz otthon. Tömegközlekedésre így is úgy is vennél bérletet, az sem plusz kiadás. Kaját gondolom csinál anyukád, az sem plusz kiadás. Utazgatni meg nem kell.
Ha SZOTÉ-ra jössz, akkor meg írtam pár tippet. Nem mondom, hogy olcsó, de azért szerintem meg lehet oldani okosan.
Köszi a tanácsokat! Igen, a SOTE-n egyszerűbb lenne (mivel itt van a közelben).
Sok sikert a vizsgaidőszakhoz!
(Egyébként hányad éves vagy?)
Köszi:) Neked meg a felvételihez!
Negyedéves vagyok amúgy:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!