Ti mennyire tippelnétek az orvosi ponthatárt (2013)?
420 vidékre, Pestre meg inkább nem is tippelnék...
viszont annyira bízom benne hogy 420 lesz sőt muszáj hinnem benne mert másképp tképpen nincs esélyem...
szerintem is valahogy úgy lesz 1., talán még többre tippeltem a pestit olyan 470 is megfordult a fejemben.
2. :S 420? elég jó lenne :D szerintem annyira én is tudnék teljesíteni. Reméljük hogy annyi lesz! De sajnos kevés rá az esély. De hh nincs más esélyed? :(
ja igen azt írnom kellett volna h persze csak akkor ha visszaállítanák a 2011-es keretszámokat, az új esetben hát igen tényleg esélytelen a 420, de remélem lesz eredménye a dolognak :)
úgy hogy duplázok......
szerintem max csak enyhítenek a mostani változtatásokon. de tényleg nagyon jó lenne ha vissza állítanák, ezzel nem vagy egyedül, mindenki erre vágyik most aki továbbtanulna :/
egyébként hova szeretnél menni? :)
Sajnos a visszaállításról pesszimista véleményem van. :(
Hiába vannak itt most megmozdulások, sajnos szerintem jelentös eredménye nem lesz, jönnek az ünnepek, majd a félévi vizsgák: nem sok embernek lesz dolga azért, hogy tüntessen értünk. :S De kívánom, hogy tévedjek.
Ami a pontszámokat illeti: itt egy picit optimistább vagyok.
Most már nem lehet az, hogy csak a bioszból csinálsz emeltet, mellette meg felsöfokú nyelvvizsgával, versenyeredményekkel stb. próbálod kihozni a legtöbb plusz pontot, mivel most már két emeltet kell csinálnod, ami tudjuk mit jelent: az orvosira jelentkezö felvételizö viszi az összes lehetséges plusz pontot, többet nem tud. Emiatt emeléssel kell számolnunk, de azt is figyelembe kell venni: egyszerre, két emeltet sokaknak szerintem nem éppen egyszerü jóra megírni. Pláne, hogy a többségnek még ott lesznek a kötelezö érettségi tárgyak...
Itt még nagyban bele fog szólni a dolgokba az is, hogy hányan jelentkeznek, illetve, hogy a tavaszi vizsgák milyenek lesznek. Idén két 70 %-os emeltekkel be tudtál kerülni (PTE-n 415 volt a ponthatár), most csökkentek a keretszámok a kiszivárgott adatok szerint (1800-ról 1100-ra -> nem egy jogi szintü, de akkor is kemény vágás).
Szerintem:
SOTE: 450-470 között, szerintem 455.
Vidékre: 430-445 között.
Szerintem ha összehozunk egy olyan 80-85 %-os biosz/fizika/kémia eredményt, mellette a vitt jegyek között van pár négyes, az érettségi átlagod meg szintén legalább 80 % lesz, akkor bejutunk.
Ha ez sem elég, akkor az eddigieknél is komolyabb orvoshiány lesz...
(Amúgy ha egy kis politikai véleményt megengednétek: szerintem a 2014-es keretszámok lesznek majd olyanok, mint a 2011-esek, elvégre akkor lesznek a választások, majd így akarják maguk mellé állítani a fiatalokat is, ahogy majd a pedagógusokat is azzal, hogy béremelést kapnak, mellette a nyugdíjasokat a nyugdíj emelésével, a minimálbér emelésével és a 10 %-os gáz- és áramcsökkentéssel meg a többi választópolgárt. Az erre szánt pénzt idén szedik össze ezzel a brutális keretszámvágással. Szinte biztos vagyok benne és ebböl nem akarok politikai vitát indítani, a véleményemet írtam le, hogy szerintem miért vették le idén a keretszámokat.)
Pécset jelölöm elsőnek utána Szeged, Debrecen sorrend
Te?
6. én is így gondolkozok. valószínű hogy duplázni fogok, mert sokkal jobb eredményt akarok elérni az érettségivel. köszi, hogy ilyen hosszan kifejtetted a véleményedet :))
érdekes a "politikai véleményed", de amúgy tényleg valószínű. kicsit olyan, mintha tüzet gyújtanának, hogy aztán elolthassák, és"hősnek" tűnjenek. máshogy kellene ezeket megoldani... és egy csomó megoldás is lehetne, de amit más mondd csak hülyeség.
7. nekem szeged az első, aztán debrecen. de mindenképpen szeretnék szegedre, mert közel van az otthonomhoz :)
9. most egy kicsit megnyugodtam :D valahogy mindig is úgy képzeltem, hogy egy csomó zseni érettségizik ilyen 95-100% osra. mondjuk már hallottam 100% os emeltről oO. "ha nincs világ vége" ezen most jót nevettem :'DD
köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!