Ti mit tennétek a helyemben?
Tanárnő vagyok egy középiskolában. Negyedéves témazárót írattam előző héten. Előtte a diákjaim tudták a kérdéseket, hogy könnyebben fel tudjanak készülni. A 40 perc alatt megírandó dolgozatra egy lány beadott 7 oldalnyi mindkét oldalon apró betűkkel tele írt dolgozatot, felesleges információkkal. Minden kérdés külön lapon van, tehát feltételezhető, hogy a dolgozatot végül számozta be, mikor megtudta órán a kérdéssorrendet. A dolgozatot egyértelműen otthon megírták, majd órán kicserélték. Ti mit tennétek a helyemben? A diáklány 20 éves.(OKJ-s szakképzés)
Köszönöm!
Amikor én jártam OKJ-re mi nem tudtunk ilyen csalásokat csinálni, ha akartunk volna. Hogy miért?
Mert a dolgozatírásnál minden tanár aki tanított osztotta ki a lapokat de úgy hogy mindegyik lap sarkán ott volt a kis pecsét. Minden tanárnak volt egy kis egyedi pecsétje. Mindig mondták hogyha kell ad papírt még, de az idegen papíron írt dolgokat nem fogadják el.
Add meg neki a jó jegyet,aztán feleltesd szóban ugyanabból.
Hadd égjen a többiek előtt.
Itt Belgiumban csak hivatalossan a foiskolan kiadott annak viznyomott lapjara lehet irni. Ehhez soha senki nem ferhet hozza.mert gazemberek mindig vannak es lesznek.
Te oszd ki a lapokat es minden oldalt jelolj meg sarga filcel es ezt elotte mond el minden diaknak.
Viszont a diak keszult es vette a faradsagot otthon megirta a dogat.
Egyszer velunk egy docent nagyon kitolt elore megatta az osszes kerdest egy kivetelevel.
Aztan a zh totaal mas kerdeseket osztott ki.Hat... nagyon mergesek voltunk 30 perc mulva derult ki ekkor osszeszedtek az osszeset es megkaptuk a megbeszelt kerdeseket eletem egyik legfenekszoritobb 30 perce volt Mert ha elegtelen lett volna akkor a belga rendszer szerint mind a 8 tantargybol ami abba a foszakba tartozott repetazni kellett volna.
Milyen típusú OKJ-s képzést tanítasz? Én jártam ilyenre, és ott központi tételsor volt. Ha tanítanék, eszembe sem jutna odaadni a kérdéseket, akkor mi értelme van a vizsgának? Az oké, hogy tudják az összes kérdést, de az fura, hogy nem úgy van, hogy van pl. 30 kérdés, és abból felteszel 20-at.
Ha nem vetted el dolgozat írás közben, én hagynám már a dolgot, legközelebb legalább tudod, hogy figyelni kell.
Szép estét!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. A tanácsokat megfogadtam, a következő dolgozatot szombaton már lepecsételt lapokon írták.
Még a dolgozatkiosztása előtt az osztályommal beszélgettünk facebookon, kérdezték, hogy hogy sikerültek a dolgozatok. Írtam, hogy átlagban jól, bár egy tanuló a megengedettnél is nagyobb, meglehetősen pofátlan stiklit követett el. A lány írt egy levelet, még az nap, hogy nem bír számolni a lelkiismeretével. Az egyest beírtam.
Amúgy valaki félreértelmezte. Természetesen nem vettem észre a stiklit dolgozatírás közben.
Akkor az egész máshogy alakult volna.
:]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!