Megcsináltam a MENSA próba IQ tesztjét. Ha elfelejtem a felmentést, és nagyon belehúzok, akkor ezzel a tudással összejöhet a középszintű érettségin egy 2-es matematikából?
Amúgy meg miért ír ki olyat, hogy ez az érték magasabb, mint az emberek 70%-ának az IQ-ja?
Én sosem éreztem, hogy annyi embernél értelmesebb lennék.
Az IQ tesztet teljesen félreértelmezed - mint az emberek nagy többsége.
Az IQ 100 azt jelenti, hogy az az átlagos ember, az az alatti/feletti valamennyire eltér, de +/- 20 még eléggé az átlag körül mozog, ha ennél több az eltérés, az számíthat valamennyire.
Te a 108 alapján egyértelmüen nem vagy sem jobb, sem rosszabb, mint a többség.
Emellett az IQ nem muttatja, ki mennyire tudna matematikát tanulni, ennek ugyanis semmi, de semmi köze hozzá.
Az értékelhetö érettségihez tanulni kell, rengeteg (tényleg rengetet!) feladatot megoldani, gyakorolni, akkor nem lehet gond vele.
És mi van azzal, aki egy IQ tesztet 85 pontra ír meg?
Rengeteg gyakorlással is tudna jó eredményt elérni egy matematika érettségin?
Amúgy érdekes, hogy azt mondod, ennek semmi köze ennek a matekhoz, amikor az egész teszt alatt geometriai alakzatokkal foglalmoztam. Háromszögeket, négyszögeket láttam, és azokról kellett gondolkodnom.
Attól az még logika. Hogy milyen minta menne a sorban tovább. Mintha egy csempén kellene nézned a mintát kőművesként, hogy ugyan mi lehetne a következő. Ehhez nem a matek kell attól, mert valamilyen alakzatot láttál.
Én amúgy csináltam ilyen tesztet. Kaptam egy 120as értéket (picit több volt), de a fejben számolás attól még nem az erősségem.
Oké, értem.
De mi a helyzet azokkal, akik ilyen 85-86 pontot érnek el?
Azoknak egyáltalán nincs logikájuk, és a legegyszerűbb összefüggéseket sem ismerik fel, tehát kőművesnek is alkalmatlanok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!