Gimnáziumomban két idegennyelvet kell tanulni, de én nagyon nem akarok. Megoldható?
Ahova járok gimnázium két idegennyelvet kell tanulni.
Nekem se türelmem, se energiám, se semmim nincs még egyet tanulni, feleslegesnek tartom és nyelvérzékem sincs.
Ehez még az is hozzátartozik, hogy a tanár se valami szimpatikus!
Ez megoldható valamilyen papírral, hogy ne kelljen két idegen nyelvet tanuljak, csak egyet?
nem. ezen az elven akkor ha nem tetszik a matekóra, szerzel róla papírt hogy ne kelljen rá bejárnod mert feleslegesnek tartod a másodfokú megoldóképletet?
illetve egésze pontosan van rá lehetőséged, hogy a második nyelvi órákra ne keljen bejárnod. amennyiben van abból a nyelvből felsőfokú végzetséged
Jajj már, minek leosztani a kérdezőt: hogy nem vall nagy intelligenciára meg stb.
Én gimnáziumba jártam de engem sem érdekelt a második nyelv, inkább az elsőre gyúrtam rá: így lettem angolból 4-es, németből meg 2-es.
Mellesleg sokkal jobb ha 1 nyelvet beszélsz profin mintha 2 nyelvvel bohóckodnál.
B.
az elsőre gyúrtál rá, és így voltál 4-es? hát annyira büszke azért ne legyél akkor. ha van lehetőséged 2 nyelvet elsajátítatni, tedd meg! nagyon nagy hasznát fogjátok venni, csak ezt most még ne látájátok. felsőoktatásban a diplomához a legtöb helye már 2 nyelv szükséges, arról nem is beszélve hogy a munkahelyeden mekora hasznát fogod majd venni. ne tudhatod mit hoz a jövő, lehet teljesen már területen fogsz elhelyezkedni mmint ami most akarsz lenni. friss diplomával madj rájöttök hogy az ember nem nagyon válogathat gyakorlat nélkül, mert azt bizony midnen munkaheyre kérnek, de 2 nyelv ismerete hatalmas előnyt jelenthet.
és nem, nem 2 nyelven kell bohóckodni, hanem 2 nyleven kell megtanulni! úgy elő tudják adni magukat a gimisek, hogy jajj mennyit kell tnaulniuk bla bla. gyerekeknektek semmi más dolgotok nincs! anyu-apu a feneketek alá rakja a lakást-ruhát-netet-zsebpénzt. mindent. perzse tisztelet a kivételnek. de akinek nem kell félállásban dolgonzi gimi mellett hogy legyen mit ennie, és ilyen azért hál istennek igen kevés van, annak igenis aza dolga hogy tanuljon! én is le tudtam érettségizni pár éve, emelt 5össel, nyelvizsgával. úgy hogy péntekenkén a kocsmában ültünk szombatonként buliztunk, volt barátom, akivel heti 2-3 szor együt alaudtam, barátnőztem délután. és mégis, napi 1 órát midnig rá tudtam szánni a tanulásra! amelet perzse hogy buliztam és jól éreztem magam. de azért álljon már meg a menet... nagyon el vagytok ti tévedve
Hát megmondom őszintén, a padlón landolt az állam, amikor olvastam ezt a kérdést. Gimiben (!) nincs türelmed (!) 2 nyelvet tanulni? :O Ha nálunk valaki ilyet mondott volna, gyönyörű ívben vágták volna ki a suliból. (Pedig azért voltak ám elszállt egyének, akik meg akarták reformálni az oktatást.)
Talán nagyobb empátiával tudnék válaszolni, ha elárulnád, melyik nyelvet tanultad és melyiket kell majd a gimiben.
Most leszek másodikos.
A második nyelv amit tanulok az a spanyol.
Informatikával foglalkozok, saját Kft.-m van, amit saját pénzből alapítottam és vettem a szükséges eszközöket stb., és annak az ügyintézésével töltöm el a szabadidőm nagy részét.
Mivel az iskolában (habár informatika szakos vagyok) csak Excel és hasonlókat tanulunk, amivel kb. semmire nem megyek, így ha nem a Kft.-vel foglalkozok akkor programozást és szerverkezelést is tanulok.
Ugyebár nyelvet nem lehet tanulni heti pár órában... így a szabadidőmben is kéne időt fordítani rá, amit én nem szívesen teszek, főleg, hogy az spanyolnak szinte semmi köze nincs az informatikához és nem is fogom hasznát venni. (ha még német lenne a második nyelv... mert hát ha Németországban szeretnék dolgozni, bár nem valószínű, akkor jól jöhetne)
Ez nem ugyanaz mint a matek vagy a fizika, azt meg kell tanulni és kész. egyszer megértem és utána már megy, nyelvet tanulni sokkal nehezebb és időigényesebb.
Azt hiszem megfogadom azt a tanácsot, hogy iratkozzak át másik iskolában, valószínűleg szakközépiskolába megyek, ahol csak egy idegen nyelvet kell tanulnom.
Tényleg menj át szakközépbe akkor. Gimibe akkor érdemes csak, ha utána egyetemre akarsz menni. Saját KFT mellett ezt kétlem.
Annak pedig gratulálok, aki "rágyúrt" az első nyelvre, és négyes lett belőle. Én mindkét idegen nyelvet ívesen lesz@rtam, és ötös voltam mindkettőből. TE tényleg gondolkozz el azon, hogy gimiben akarsz-e maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!