Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi van az egyetemeken? Bővebbe...

Mi van az egyetemeken? Bővebben lent

Figyelt kérdés
úgy értem ha felvesznek,akkor utána ott miről tanulsz? pl állastorvosin mi van első órákon stb miről tanuklsz? hogy megy ez? és még valami állatorvosnak vagy orvosnak jobb munkát találni és lehet e ilyen szakmákkal elhelyezkedni magyarországon? mert nekem azt mondták h igen

2012. nov. 10. 21:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
61%
OMG.
2012. nov. 10. 21:48
 2/14 anonim ***** válasza:
62%
először iratnak egy ZH-t arról amit elméletileg kenni vágni kéne mindenkinek mert hozta a gimiből
2012. nov. 10. 21:51
 3/14 anonim ***** válasza:

Mind az állatorvosi mind az orvosi jó szakma elhelyezkedés szempontjából. Én az orvosiról többet tudok mondani:

első évben van orvosi kémia, biofizika (ezek gyakorlatilag kémia és fizika orvosi kísérletekkel, mérésekkel), latin, anatómia. Később fokozatosan jönnek a szakmai irányú tárgyak, főleg gyakorlatok.

Egyébként, amíg nem vesznek föl, addig tök mindegy, miután felvettek utána meg már tudni fogod.

2012. nov. 10. 22:01
 4/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ és az elsőnek: 10 évesen honnan tudnám?
2012. nov. 10. 22:20
 5/14 anonim ***** válasza:
10 évesen miért kérdezel ilyet? Ezernyi válasz lehet arra, ki mit tanul.
2012. nov. 10. 22:38
 6/14 anonim ***** válasza:

10 éves vagy? nem rossz.

remélem komolyan gondolod, és a végén nem valami OKJ-s tanfolyamra viszed, hanem tényleg jössz az orvosira (vagy állatorvosira) régen általános iskolában a fél osztály orvos akart lenni, meg a baráti körömben is mindenki oda készült, amikor udvarolgattam, és mondtam a lányoknak, hogy orvosira készülök, ők is mindig mondták, hogy dejó, mert ők is... aztán ahogy teltek múltak az évek, mind rájöttek, hogy inkább fodrászok, pékek, bgf-esek, corvinusosok, stb akarnak lenni, vagy csak egyszerűen elmenni a mekibe dolgozni.. Úgyhogy a régi ismeretségi körömből egyedül mentem orvosi egyetemre. De nem bántam meg. nagyon jó ez, megéri ide járni.

amúgy úgy képzeld el az egyetemet, hogy rengeteget tanulsz, de már csak olyan dolgokról, amik érdekesek, a szakmádba vágnak, és olyan tanárok vannak, akik tényleg tudják is hogy mit tanítanak, és fontos, hasznos tudást adnak át.

Ha felvesznek, akkor általában rögtön az elején bele is vágnak keményen a tananyagba (anatómia órán szó szerint, ugyanis minden csoport kap egy "friss", bontatlan tetemet, és azon kell megtanulni az emberi test csodáit (illetve kapunk még rengeteg más testrészt darabokban is, amit ott bemutatnak, kipreparáljuk, stb). Állatorvosin annyival rosszabb az anatómia, hogy nem fixálják a holttesteket formalinban, hanem egyből, frissen beviszik a boncterembe, és ez nagyon nagyon büdös. Meg az állatorvos azért kicsit gusztustalanabb szakma mint a rendes orvos. Viszont nagyon nagyra becsülendő dolog amit ők végeznek.

Az egyetemen lesz még fizika, kémia, statisztika, latin, elsősegélynyújtás, szociológia, és tesi az első évben. Sokan azt mondják hogy nagyon nehéz, és szinte végigvihetetlen az orvosi egyetem, de ennek ne higyj, én is ide járok, szóval semmi sem lehetetlen.

Ja és az a legfontosabb, hogy soha ne add fel az álmaid!!

2012. nov. 11. 03:17
 7/14 A kérdező kommentje:
köszönöm.nem adom fe4l az leszek tök sokat tanulok meg minden h jó suliba mehessek eg majd ott is és egy kérdés még: a haloott állatot amit bevisznek azt honnan szerzik?pl elütötte vmi vagy korházakba meghal stb?
2012. nov. 11. 15:53
 8/14 A kérdező kommentje:
meg ha sima orvosi egyetem ott hullát kapsz?
2012. nov. 11. 15:54
 9/14 anonim ***** válasza:
orvosi egyetemen olyan állatokat boncolnak ami épp hogy pár másodperce múlt ki egy nagy adag kloroformtól
2012. nov. 11. 16:00
 10/14 A kérdező kommentje:
komolyan? és ez biztos,láttad v csak mondod?meg akk mér ölik meg őket?van elég állat az ut mrellett haalottan .meg az éállatorvosláslényege h megmentsék öket nem h megöljék..
2012. nov. 11. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!