Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit szóltok ehhez? (Elnézést,...

Mit szóltok ehhez? (Elnézést, de nem tudtam, hogy milyen témában írhatnám. )

Figyelt kérdés

Kitűnő tanuló vagyok. 14 éves. 8. osztályos. Eddig mindenből ötös voltam. (Jóh, egyszer megesett, hogy mondjuk fizikából csak 4-es voltam...)

Szal bocsi a regény miatt.A mondanivalóm vagy kérdésem pedig az lenne, hogy:

Én amikor van járok matekversenyre és még kb. ketten az osztályból.De sztem én azért vagyok benne ebbe a "legjobb három matekosba", mert hát mert ......

szóval,mert nincs nálunk jobb.

Tudjátok a matekversenyek logikai feladatokból állnak.

És szeretem is ezeket a logikai feladatokat meg minden csak nem vagyok a legjobb belőle.

Hiába megyek mindig én is versenyre ha nem vagyok dobogós.

Ilyen versenyeken általában 24 főből mondjuk hetedik szoktam lenni.A tanároknak meg nagyon hálás vagyok, hogy ennek ellenére is elvisznek minket versenyekre, hogy mondjuk én csak a közép mezőnyben vagyok.

Nagyjából az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e nekem menni?

2012. okt. 25. 18:31
 1/7 anonim válasza:
Ha van kedved menj, ha nincs akkor ne. Később középsuliban lesznek inkább izgik ezek a versenyek, hiszen akár az egyetemi felvételihez is szerezhetsz többletpontokat.
2012. okt. 25. 18:43
 2/7 anonim ***** válasza:

24 emberből a 7.-nek lenni nem rossz. Gondold meg ezt a 24 embert még hány másik közül választották ki mire addig eljutottak.

Mellesleg ha nem is nyersz jól fog mutatni valamelyik papírodon, véleményezésen, bizonyítványban a tovább tanulásnál a jelentkezésnél. Szóval még egy darabig járkálj el.

2012. okt. 25. 18:45
 3/7 anonim válasza:
Ha szereted az ilyen feladatokat, menj, veszíteni nem veszítesz semmit.
2012. okt. 25. 18:46
 4/7 anonim ***** válasza:
igen. Mert egy csomót tanulsz belőle. Az iskola nem a világ. A világban nem csak tanulmányi versenyek vannak, hanem egy csomó másféle funkció is, és itt olyan tapasztalatokat is szerzel, amiket nem is tudsz. Például ezek a versenyek jók arra, hogy folyamatos tanulásra késztessenek, és ha hozzászoksz ehhez, akkor nagy előnyben leszel a középiskolában meg az egyetemen, abban, amit majd akkor választasz magadnak, azáltal, hogy te már tudsz rendszeresen tanulni. Nem az a feladatod az életben, hogy a legjobb legyél, hanem hogy minél jobb. A diákok nagy részével az szokott történni, hogy nem érzik, hogy lennének feladatok, amik rájuk várnak, pl ilyen versenyek, ezért egy csak azon a minimumon foglalkoznak az iskolával, hogy éppen mindig átessenek a támasztott mércén. Közben van egy csomó felesleges kapacitásuk, meg egy vágyuk arra, hogy neki is legyen valamiben szerepük, és ezt olyan helyeken kezdik keresni, aminek nem sok értelme van pl bandázás, számítógépezés, amit nem tudnak kamatoztatni. Közben meg lemaradnak. Én iskolás koromban szerettem versenyre járni, pedig én is inkább középmezőny voltam, (bár voltak kiemelkedő napjaim is), mert éreztem, hogy valahol törődnek velem, miközben engem otthon bántalmaztak, meg lesz*rtak.
2012. okt. 25. 18:52
 5/7 anonim ***** válasza:

szerintem ezek a versenyek olyanok, mint a meccs a egy focistának. ha szórakoztat, ha fontosnak érzed, akkor járj el. ráadásul ez egyfajta találkozási lehetőség hasonló emberekkel, lehet barátokat is szerezhetnél, ha odafigyelnél a szociális oldalára a dolognak. ráadásul a 7dik hely az egyáltalán nem rossz. ha mindenki így nézné mint te, akkor csak hatan lennének legközelebb :D

meg nyilván ha elégedetlen vagy magaddal, akkor fejleszd magad. itt az internet egy halom anyaggal (különösen ha tudsz angolul). ha esetleg motivációs gondjaid vannak, lehet érdekesek lennének a matematika filozófia jellegű meta dolgok is.

2012. okt. 25. 18:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek!!! (:
2012. okt. 25. 19:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként a 20-ból 7. vagy 8. lettem.
2012. okt. 28. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!