Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez iskolaundor? És nagyon...

Ez iskolaundor? És nagyon drága, ha valaki magántanárhoz jár?

Figyelt kérdés

Amikor elindulok reggelente az iskolába, mindig görcsölni kezd a hasam, ráadásul felelések előtt mindig úgy stresszelem magam, hogy pl. érzem, ahogy kavarog a gyomrom, olyan hasmenésszerűen :S Aztán gyakran szédülök, alig kapok levegőt, fájni kezd a fejem és kis idő múlva elkezd görcsölni a hasam alja, és ez addig tart, amíg haza nem érek délután az iskolából.

És hát ha tehetném, magántanárhoz járnék, csak úgy tudom, az nagyon drága, ráadásul elég szegények is vagyunk.

Mit tegyek?

14l

2012. okt. 18. 17:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Tökéletesen megértelek, én végighánytam a gimit :( Utáltam bejárni, gyomoridegem volt minden nap (egyetemre járok, ma kis zh volt és régi jó barátként üdvözöltem a gyomorsavam).

DE túlélhető! Emiatt ne járj magántanárhoz. Én már csak ha dolgozat van vagy vizsga akkor vagyok rosszul, úgymond megedződtem. Nem mondom, hogy jobb lesz sokkal, de sajna nem kerülheted a problémákat egész életedben :(

2012. okt. 18. 17:38
 2/7 anonim válasza:

És van oka ennek, ami kiválthatja? Nem vagy kiközösítve, jól érzed magad az osztálytársak közt?

Nem a számonkéréstől, felelésektől félsz, tanárokkal milyen a viszonyod?

Ha ezek közül valamelyik igaz, akkor meg kellene próbálni célzottan azon változtatni, ha osztálytársakkal van gond akkor esetleg iskolaváltás. Mert általában szokott ennek oka lenni az ilyen testi tüneteknek.

Tudom mert én ugyanezt éreztem középiskolában minden reggel, lógtam is sokat igazolatlanul, mindezt amiatt mert elég durván ki voltam közösitve.

2012. okt. 18. 17:41
 3/7 anonim ***** válasza:
64%

Ez a magántanár-dolog nem úgy van, ahogy gondolod. Nem "opcionális". Iskolakötelezettség van, tehát MINDENKINEK járnia kell iskolába. Kivételt képeznek azok a gyerekek, akik valami miatt (jellemzően súlyos viselkedési problémák miatt) nem tudnak közösségben együttműködni. Ők általában úgy lesznek magántanulóvá, hogy már 5-10 iskolából kirúgják őket, beleértve a speciális iskolákat is, mert még ott sem tudnak dolgozni.

Mindenképpen érdemes lenne pszichológushoz fordulnod, ezek pániktünetek, de emiatt nem valószínű, hogy magántanuló lehetnél. És ha a feleléstől stresszelsz, akkor a magántanulóság sem megoldás, ugyanis a magántanulóknak bizottság előtt kell vizsgázniuk a tananyagból (vadidegen tanárok előtt).

2012. okt. 18. 17:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Ismerősek ezek nagyon...

Én amikor csak tudtam orvoshoz mentem és kiírattam magam. Persze hallgattam is érte eleget az of-től, aztán már az orvos is szivatott, úgyhogy muszáj volt stresszben élnem. Sosem voltam egy nagyon jó tanuló, nem tudtam koncentrálni a tanulásra. Hiába olvastam el a tananyagot, egy tantárgyat vagy 3 órán keresztül tanultam mire valami megmaradt. Persze akkor a többire nem volt idő. Na meg nem is esett jó... Így hát sokszor mentem úgy, hogy "Istenem, rád bízom magam!", vagy a "majd csak lesz valahogy..." gondolattal. Szóval az esélytelenek nyugalmával. 5-12 osztályig végig stresszeltem, de csak meg lett az a fránya érettségi és én is megmaradtam élve, ép neuronokkal.

Magántanárhoz szerintem teljesen felesleges lenne járni! Ezt máshogy kell túlélni!

2012. okt. 18. 21:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Az "iskolaundor" fogalmat nem ismeri a pszichológia. Ez pánikbetegség, amit leírtál. Érdemes lenne pszichiáterhez menni, csak abból ami nem magánrendelés, ahhoz hónapokra későbbre kapsz időpontot.

A tananyag nehéz vagy az osztálytársaiddal van gond? Hányadikos vagy, milyen suliban? Van rá remény, hogy jövőre szabadulsz?

2012. okt. 18. 23:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az előző is írja, ez bizony pánikbetegség, és ha már most ilyen gondod van, akkor kezeletlenül később is lesz: munkahelyen, családi problémák esetén, stb. Fordulj szakemberhez!
2012. okt. 18. 23:18
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Még általános suliba járok, de már 8.-os vagyok, szóval elballagok...de mondjuk ez se nyugtat meg, sőt az utóbbi 1 évben már nagyon stresszelem magam így a felvételik meg minden miatt.

Egyébként az osztálytársaimmal nincs gond...vagyis hát az osztályban a lányok azok, akik állandóan kibeszélnek mindenkit és hát elég szar azzal a gondolattal végigcsinálni egy tesiórát vagy ilyesmi, hogy vajon most engem beszélnek-e ki és vajon mit mondhatnak rólam...-meg úgy eleve az is, hogy szerintem nagyon ronda vagyok és amikor az utcára kilépek, azt gondolom, mindenki engem néz és amikor hallom, hogy valaki röhög a közelemben, rögtön elmegy az életkedvem is, mert biztos rajtam nevet, amiért így nézek ki...Szóval kb. ezek. És a legrosszabb, hogy újabban járok matek és kémiaszakkörre egy másik suliba, és ott rajtam és barátnőmön kívül még van legalább 30 tökidegen gyerek, ráadásul múltkor is ott volt egy tök cuki srác, aki oda jár abba a suliba és segített a tanárnak a kísérletekben, ilyesmik, és még matekra is bejött, ráadásul mellém ült és végig alig tudtam figyelni, mert arra gondoltam, nehogy valami olyat csináljak, amivel leégetem magam előtte, vagy a többi gyerek előtt...és emiatt tökre remegett a kezem, és megint kavargott a gyomrom és amúgy hála az aggodalmaskodásomnak, annyira arra koncentráltam, hogy nehogy valami ciki dolgot csináljak, hogy így sikerült magam leégetnem mindenki előtt....És ez már legalább 2 hete történt, de azóta is mindig eszembe jut.

Bocsi, hogy regény lett..

2012. okt. 19. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!