Ilyen probléma esetén, hova lehet fordulni? Ki az aki ezt elbírálja?
szakkepesites.hu oldalon találtam, amikor OKJ-s tanfolyamokra vonatkozó előírásokat, szabályokat kerestem. Mivel 21 éves elmúltam és elég sok problémám van a beilleszkedéssel, már óvodás korom óta nem tudok társasági kapcsolatokat kezelni, és sokszor ki is maradtam emiatt az iskolából, társaságból, igyekeztem elzárni magam a külvilágtól, talán autista módon is viselkedem mai napig, ezért érdekel különösen a kérdésre a válasz.
Tehát:
Hány éves korig lehet az iskolában ingyenes szakképzésben részt venni?
Nappali rendszerű iskolai oktatásban abban az évben kezdheti utoljára a tanuló a tanévet, amelyben betölti a 22. életévét (általános iskolai oktatás esetén a 16. életévét). Ha azonban az általános iskola első évfolyamát a hetedik életévében kezdte meg, vagy ha olyan szakképzésben vesz részt, amelyben a szakképzési évfolyamok száma meghaladja a kettőt, akkor abban az évben kezdhet utoljára tanévet, amelyikben a 23. életévét betölti. A sajátos nevelési igényű tanuló esetén, valamint a súlyos beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanuló esetén, továbbá, ha a tanulmányi követelményeket azért nem tudták teljesíteni, mert a tanuló tartós gyógykezelés alatt állt, a fentiekben meghatározott életkorhoz három évet hozzá kell számítani.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!