Feltétlen rossz a diákhitel? Nincs kivétel?
Diákhitelt szeretnék felvenni de eddig csak rosszakat hallottam róla.
Nincs olyan aki jól járt vele? Kényelmesebbé tette az egyetemi éveit, jobban fel tudta magát fejleszteni, több ideje volt és könnyedén visszafizette később?
Tudom hogy hitel és felelősségteljesen kell felvenni, de olyanokat hallok róla mintha a lelkemet adnám el.
A jó oldalára vagyok kíváncsi! Biztosan van!
40 et vettem fel, bár még nem biztos, hogy megkapom. Viszont abból tényleg mindenem meglesz.
Félre is tudok tenni + kondi, kaja, akár kocsi, lcd tv a munkához, egy ps3 a koleszba a szórakozáshoz, elegánsabb ruhák, külföldi kirándulások, elkölthető pénz a projectekre (pl programozó kitek, 3d nyomtató) befektethető pénz ötletekhez.
Szóval ilyen kickstarter cuccnak szánom. Ösztöndíjra és szoctámra is pályázom.
Most ezek amiket felsoroltam egy félév alatt megvannak. Aztán ha kényelmes szintre húztam magam elkezdhetek gondolkozni a törlesztésen, de közben lesz mit költenem.
Végülis nem olyan sok pénz.
Diákhitelt akkor kell felvenni, ha máshogy nem tudod megoldani a tanulásod.
Ilyen luxuscikkekre óriási nagy baromság.
Nézd, a hitel mindig úgy néz ki, hogy adnak neked valamennyi pénzt, amiért neked valamennyi*x pénzt kell fizetned, ahol x mindig nagyobb, mint 1. Ez csak akkor tudja neked megérni, ha olyan dologra költöd a hitelt, ami több pénzt hoz neked, mint a valamennyi*x. A tanulás az lehet egy ilyen dolog, ha nem tudod máshogy finanszírozni. A PS3-ról ezt kétlem.
A jó oldala a diákhitelnek az, hogy azoknak is van lehetőségük tanulni, akik számára ez különben megfizethetetlen lenne.
ps3 csak egy példa volt, igazából anyagokra kellene, modellező kitekre, programozó dolgokra, (robotkészítéshez) elektronikai cuccokhoz, kísérletekhez, eddig jó ha otthon havi 4-5 ezret tudtam ezekbe beleölni, most diákhitellel felmehetek simán 40-ig ami nagy változás!! minél többet kísérletezek annál jobb, feltűnőbb lesz az iskolai anyagom és annál nagyobb az esélyem arra, hogy jó helyre helyezkedjek el, vagy vállalkozást kezdjek.
Úgy, hogy itt koplalok a kollégiumban viszont biztos nem lesz ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!