Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Diákhitel: Mi a különbség az...

Diákhitel: Mi a különbség az önköltség és a költségtérítés között?

Figyelt kérdés

Nem vehetem fel a diákhitel 2.-t, mert költségtérítéses vagyok, nem pedig önköltséges. Az ügyintézővel a következő beszélgetésem volt telefonon:

-Mi a különbség a kettő között?

-Semmi, csak más a megnevezése.

-De mégis mi a különbség hisz valami csak van?

-Nincsen, ugyanaz a kettő csak a törvény máshogy nevezi.

Itt inkább elköszöntem mielőtt agyrákot kaptam volna. Szóval mi is a különbség?

2012. szept. 10. 16:08
 1/6 anonim ***** válasza:
46%
Az önköltség a 2012/2013-as tanévben, azaz az idén felvett diákok. Ezelőtt költségtérítésesnek nevezték. Azaz aki eddig fizetősként felvételizett, az költségtérítéses, aki idéntől felvételizett fizetősre az önköltséges.
2012. szept. 10. 16:14
 2/6 anonim ***** válasza:
17%

Elvileg a költségtérítés a konkrét képzés költségeit tartalmazza, az önköltség meg mindent, merthogy az iskolák az eddigi anyagi támogatás nagy részétől is elesnek.

Szóval arra tippelek, hogy az állam még fizet némi pénzt utánad. (Nem biztos, csak én így értelmezem.)

2012. szept. 10. 16:24
 3/6 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem az ügyintéző kapott agyrákot tőled :D

Megmondta egyértelműen, hogy nincs különbség a tör0vény nevezi meg másképp.

Nyilván a felsőbbévesek még abba a rendszerben kezdtek amikor a fizetős hallgató költségtérítéses volt.

A gólyák most abban a rendszerben kezdenek, amikor a fizetős hallgató önköltséges.

Mindenki a saját elnevezését keresi, ezért van mindkettő feltűntetve...

2012. szept. 10. 16:35
 4/6 anonim ***** válasza:

"Megmondta egyértelműen, hogy nincs különbség a tör0vény nevezi meg másképp."

De akkor miért nem kap hitelt? Az elnevezés miatt? :)

2012. szept. 10. 16:42
 5/6 A kérdező kommentje:

"Megmondta egyértelműen, hogy nincs különbség a tör0vény nevezi meg másképp. "

Igen ezt mondta, ezt egyértelműen megmondta, ellenben semmi mást nem magyarázott el, hiába kérdeztem rá többször, csak ezt az egy mondatot hajtogatta. De itt gyakorikérdéseken megkaptam rá a választ, ugyanis ő egy szóval sem mondta hogy az idén kezdők és a régi diákok között van ez a különböző megnevezés.

2012. szept. 11. 08:24
 6/6 anonim válasza:
A Diákhitel 2-t azért nem kapod meg (meg én sem) mert azt csak a 2012 szeptemberben és az az után felvett hallgatók igényelhetik.
2013. aug. 27. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!