A NEPTUNban a szolgáltatási díjnál rányomtam hogy diákhitel, ez micsoda?
Figyelt kérdés
Valaki könyörgöm segítsen!Azt hittem ez azt jelenti,hogy kapok haladékot,és majd a diákhitelemből levonják.De most eltűnt a beiratkozás lehetősége.És letöltődött valami szerződés.Ezt ki kell töltenem és bevinnem a suliba?Vagy mi ez?Valaki segítsen!!! Mit tettem?2012. szept. 12. 04:11
1/12 A kérdező kommentje:
És most annál hogy befizetendő kiírt tételeknél a DH1 státusznál az van hogy leadva.Ez micsoda?
2012. szept. 12. 04:15
2/12 A kérdező kommentje:
Most megjelent a beiratkozás lehetősége.Mit művel a neptun?De továbbra sem tudom mire mentem rá,pls heelp!
2012. szept. 12. 04:30
3/12 anonim válasza:
Noha neptunt még nem használtam de úgy látszik értelemszerűen, hogy neptunon keresztül igényeltél diákhitelt. Ha egy 2*3 oldalas pdf fájlt kaptál azt elvileg valamilyen bankban kell leadni ahol lehet diákhitelt igényelni és akkor lesz teljes az igénylés.
4/12 anonim válasza:
Figyelj gyermekem:D Ne nyomkorássz össze-vissza ha nem tudod mit csinálsz. A to a barátod. Diákhitelből szeretnéd rendezni a félévedet? Ha igen, hogy állsz az igényléssel? Adtál-e már le bankban vagy diákhitel ügyfélszolgálaton szerződést? Nem? Akkor tedd meg. Igen? 1-et? Igen? Engedményezési lapot töltöttél ki és adtál le belőle a to-n? Igen?--> Akkor nyugi. Nem? Hajjaj. Ha nem, semmi gond, még mindig ott a diákhitel2 ha idén kezdted meg a tanulmányaid. Vagy már igényeltél? Igen?--> Bevitted a to-ra a szerződés másolatát?-->Igen, akkor nyugi van, ne nyúlj semmihez. Nem? Akkor vidd be. De mêg az előtt, hogy lejárna a fizetési határidő. Ha nem akarsz diákhitelezni, akkor kérj részletfizetést, de a felét vagy a harmadát akkor is be kell fizetned a határidőig, halasztgatni nem mindenhol hagyják. Nálunk pl heti 5000 Ft a késedelmi díj, minden megkezdett hét után. Diákhitel 2-nél nem érdekes ez, mert azoktól elfogadják, hogy csak októberben fizetnek. A neptunban pedig ez esetben nem kell nyúlni a befizetésre váró tételhez.
5/12 A kérdező kommentje:
Van diákhitelem.Ez már az 5.félévem a suliban.De most az egyszer nem votl elég pénzem hogy kifizessem a szolgálatátsi díjat.
Rámentem,hogy diákhitel.El akartam olvasni,hogy ez mit takar.Azt hittem azt,hogy majd a később a diákhitelemből kifizetem.De nem is akartam beállítani,csak elolvasni.
Most nem tudom mit tegyek...Menjek be a TO-ra hogy véletlen volt?
2012. szept. 12. 14:16
6/12 A kérdező kommentje:
ez a előző félévről maradt tartozás,tudjátok.
nálunk ilyentájt kell befizetni,különben nem tudsz bejelentkezni kövi félévre.
2012. szept. 12. 15:02
7/12 anonim válasza:
Igen, menj be a to-ra mindenképp. Ott diákhitel ügyben is tudnak mit mondani. Ha felveszed az egyes hitelt, akkor az engedményezési lapos megoldás lesz a módi. De siess, mert szept.14 után igényelve nem fogják októberben utalni.
8/12 A kérdező kommentje:
Nem akarok igényelni diákhitelt!!!!
Már van diákhitelem 2 teljes éve...
VALAKI OLYAN VÁLASZOLJON AKI ÉRTI A KÉRDÉSEMET!!!
2012. szept. 13. 00:02
9/12 anonim válasza:
És honnan kellett volna kiszopnom, hogy van diákhiteled már két éve? Vagy azt hogy most nem akarsz felvenni, mert már folyósítják? A sorok között volt elrejtve? Én csak segíteni akartam, de paraszt vagy, úgyhogy már megbántam. Menj be a tetves to-ra, vagy legalább hívd fel őket ahelyett, hogy itt töketlenkedsz harmadéves hallgatóként. Idő közben talán már te is rájöttél valamire, de ha nem, segítek, egye fene: iskolánként eltérő lehet a rendszer, mert a mi sulinkban pl kapásból kivágnak ha kicsit is elmaradsz a határidővel. Illetőleg gondolom vannak csoporttársaid, akik talán már jártak hasonló cipőben, vagy tudják mit nyomkodnak, bár lehet, hogy már ők sem állnak szóba veled.
10/12 A kérdező kommentje:
Onnan kellet volna kiszopnod hogy OTT VAN AZ EGYIK VÁLASZOMBAN HOGY MÁR VAN DIÁKHITELEM!!!Miért én vagyok a paraszt?
2012. szept. 13. 16:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!