Egyetemisták! Más is van így, hogy nem várja a holnapot?
Itt az elején leszögezném, hogy nem első éves vagyok, szóval nem az a "félek az ismeretlentől" érzésem van, hanem alapból nem várom és nem akarom a holnapot. Ma délután megyek vissza az albérletembe, de ha belegondolok már a sírás kerülget. Csodálom azokat, akik alig várják, hogy menjenek, bulizzanak stb. A nagy távolság ellenére, ami az otthonom és az egyetemem között van, elgondolkoztam azon, hogy bejárós legyek, és így minden nap itthon lehessek. Igazából egy kicsit jobban érezném magam, ha 2 barátnőmmel lakhatnék együtt, de sajnos oda már nem félek, így is zsúfolt az albérletük.
Mielőtt bárki is azt hinné, hogy nincsenek barátaim, vannak, szóval nem vagyok magányos, nem azért van ez az érzésem. Csak egyszerűen nem várom a sulikezdést mióta egyetemre járok, gimiben semmi bajom nem volt vele.
Én bejárós vagyok mégsem érzem jobban magamat. Nem szeretem a csoporttársaim nagy részét, aljas, lenéző emberek, akik néhány plusz ezer forintért képesek bárkit hátba támadni (ösztöndíj). A többivel is csak haveri viszonyt ápolok, jól elhülyéskedünk napközben, de pl a nyáron abszolút nem tartottuk a kapcsolatot.
Rossz érzés, mert tudom, hogy megint jön a tanulós időszak, amikor nincs megállás, levegőt nem lehet venni, megint lesz olyan tanárom, akinek hobbija vérig alázni a diákokat, rengeteg évközi és rajz, aztán vizsgák... Egyszerűen nincs kedvem az egészhez.
Egyébként az igazi mélypontom vizsgaidőszak végén volt. Nagyon ki voltam lelkileg, valahogy ez most jobban megviselt, mint az előző három. Konkrétan ott tartottam, hogy én ide soha többé nem megyek vissza.
Pedig maga a szak jó, szeretném ezt csinálni, de nem várom egyáltalán.
Az egyetlen jó benne, hogy a párom 250 km-re lakik és most visszaköltözik koliba, így szinte mindennap láthatjuk egymást. Ebben is jobb volt a nyár, olyan szempontból, hogy ha együtt voltunk, akkor non stop, nem csak felületes talik, de így legalább a közelemben van, amikor csak szükségem van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!