Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kamaszok! Ti elszoktátok...

Kamaszok! Ti elszoktátok olvasni a kötelező olvasmányokat? Hogy csináltok olvasónaplót?

Figyelt kérdés

Ha elolvassátok, miért? És ha nem, miért nem? Ha elolvassátok, akkor magatoktól csináljátok az olvasónaplót, vagy akkor is internetről írjátok? És mi a véleményetek egyáltalán arról, hogy kötelező olvasmányokat adnak fel?

Nyugodtan írjátok le az igazat, én is gimis vagyok még. Őszinteségeteket előre is köszönöm. :)

2012. aug. 25. 10:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, kb. erre számítottam. Én sem szoktam elolvasni egyet sem, csak netről írom le mindig. És én azért nem olvasom el, mert szerintem túl sokat adnak fel. Nekünk pl. most 17 kötelező van. Nem értem, hogy gondolhatja azt egy tanár, hogy egy gyerek ennyit elolvas egy nyár alatt, plussz még le is írja a tartalmát. Ha egyet vagy kettőt adnának fel, talán elolvasnám, de úgy hogy tudom milyen sok van, inkább hozzá sem kezdek.
2012. aug. 28. 12:15
 12/20 anonim ***** válasza:
75%

Tegnap megkérdeztem egy 16 éves gimnazista diáklánytól (nem magyarországi), hogy ők kaptak-e valamilyen feladatokat a nyári szünidőre. Kiderült, hogy semmit. Még csodálkozott is a kérdésemen.

Ehhez a 17-hez már inkább nem is szólok hozzá, de gondolom, a tanár úr is a nyári szabadságát arra használja, hogy továbbképzéseken vesz részt és nem valami üdülőben tölti.

2012. aug. 28. 12:54
 13/20 anonim ***** válasza:
86%

Én egy kötelezőt se olvastam el, úgy vagyok vele, hogy majd mielőtt vesszük órán elolvasom. Úgyis majd mondja a tanár, hogy 1 vagy 2 hét múlva kell, akkor majd ráér. De előfordulhat, hogy akkor se fog sor kerülni rá xDDD

Egyébként jó tanuló vagyok, gimibe járok de akkor is így vagyok vele.

Szerintem felesleges ráerőltetni az emberekre azt, ami nem érdekli őket. Én pl olvasok eleget, de ha az ilyen régi regények nem érdekelnek, akkor nem szívesen fogom elolvasni.

2012. aug. 28. 23:29
 14/20 anonim válasza:
75%
Én nem Magyarországon élek...12/L. Most voltam 5.-es és eddig kettő kötelezőnk volt. Az egyik a Pál utcai fiúk. Azt elolvastam végig, de mivel nem vagyok jó a tartalmak leírásában, ezért az internetről írtam. A többi osztálytársam is onnan írta. A másik olvasmányunk Robinson Crusoe volt. Azt csak félig tudtam elolvasni, mert nem érdekelt...Azt is internetről írtam. A tanárunk nem is ellenőrzi le, hogy internetes-e vagy sem..Pedig az első olvasmányunknál 4 tartalom is ugyanaz volt. Mind a négynek 1 -es lett (Szlovákia). Arról pedig, hogy miért adnak kötelezőket azt gondolom, hogy így akarnak minket rábírni az olvasásra. Én szeretek olvasni, de ami nem érdekel nem olvasom el...Köszönöm mindenkinek aki végigolvasta. :)
2012. szept. 1. 10:52
 15/20 anonim ***** válasza:
70%

„Mind a négynek 1 -es lett (Szlovákia).“

Nehogy valaki félreértse:

Szlovákiában az 1-es olyan, mint Magyarországon az 5-ös, vagyis Szlovákiában az ötös jelenti az elégtelent.

2012. szept. 3. 10:47
 16/20 A kérdező kommentje:
15-ös! Nyugi, értjük!! :) :)
2012. szept. 8. 15:53
 17/20 anonim ***** válasza:
63%
Én már leérettségiztem idén, de minden létező kötelező olvasmányt elolvastam. Olvasónaplót nem csináltam, mert nem kellett, magamnak meg nem volt rá szükségem, általában jól megjegyeztem, sőt mindig több könyvet olvasok egyszerre. Ha meg nem emlékszem, akkor ott vannak a rövidítettek.
2012. nov. 1. 23:42
 18/20 anonim válasza:
58%
nem mert lusta vok :P 14/F
2014. jan. 16. 11:04
 19/20 anonim ***** válasza:
68%
Én egyszer már válaszolram erre a kérédésre, és komolyan mondom szégyellem a válaszom. Ezek a művek hozzátartoznak az alapműveltséhez és egyáltalán nem olyan szörnyű például a 18-19. század regényirodalma, sőt kifejezetten szeretem azt a kort. Szóval tessék csak elolvasni a kötelezőket :)
2014. jan. 31. 08:29
 20/20 anonim válasza:
2-nek irom. Gratulalok latszik milyen kedves vagy! De legalabb szedned le a netrol! Mennyi mindenben segit biztos az ugynevezett anyád te meg ezzel a koszonod meg neki
2022. júl. 30. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!