Nagyon nem szeretem a kötelező olvasmányokat az iskolában. Csak én vagyok ezen a véleményen?
Figyelt kérdés
Ezekkel akarják megszerettetni a gyerekekkel az olvasást, de szerintem ezektől a könyvektől csak pont megutálják...
Félreértés ne essék, volt pár kedvencem, de a többség nem volt jó.
2009. szept. 23. 20:27
1/3 anonim válasza:
a legtöbbel az a baj, hogy 'mélyebb' tudás, érettség lenne szükséges a megértésükhöz, amihez a legtöbb diák, mikor veszik a suliban, még nem ért el és igencsak unják. pl a Légy jó mindhalálig-ot 8-ban veszik, ennekellenére Móricz nem ifjúsági regénynek írta, és nem is az. ha valaki nem tudja ennek a műnek a 'jelentését', igencsak végigszenvedi a könyvet (anno én is). A kötelezőink nem rosszak, csak elég rosszul vannak elosztva. Gondolom ezzel csak annyit akarnak elérni, hogy a diákok egy alapműveltséggel hagyják el az iskolát, hogy többek legyenek, mivel elolvasták ezeket a könyveket. Csakhogy a legtöbben ki se nyitják őket... 17/L
2/3 anonim válasza:
Igazából lenne egy másodlagos (igazából szerintem elsődleges) célja, mégpedig hogy megtanulj helyesen írni és választékosan fogalmazni. Mint ez az oldal is mutatja egyre nagyobb az igénytelenség ezen a téren és nekem sem tetszik...
3/3 anonim válasza:
Hehh, én se szeretek kötelezőket olvasni... Pedig kellett volna, és kelleni is fog most péntekre valami francia vadbaromság :D. De őszintén szólva én csak guglin megkeresem a rövidítését, aztán elolvasom sokszor, stb... Most vagyok 10.es, tavaly egy kötelezőt sem olvastam, idén azért egykettőt elfogok, ami azért komolyabb dolog. De kajak, annyi hülyeség van a kötelező könyvekbe hogy az már fáj néha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!