Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » SOS! Elbúcsúzzak végleg az...

SOS! Elbúcsúzzak végleg az álmomtól, hogy valaha orvos leszek vagy EZ tényleg REMÉNYTELEN? (többi lent)

Figyelt kérdés

Ebben a tanévben leszek végzős (2012/2013).Amióta az eszemet tudom,orvos szeretnék lenni.Elszánt vagyok,tudják rólam,hogy egyik napról a másikra nem szeretek és nem is tudnék feladni dolgokat.

Biológia és kémia fakultációra járok.A biosz jól megy (voltam versenyen is belőle,jó helyezéssel),de kémiának a számolás része szörnyű :( Itt be merem vallani,hogy év végén kettes lettem fakton.Járok különtanárhoz is,de a faktos tanárom már tavaly kijelentette,hogy szerinte a kémia emelt reménytelen lenne számomra jó eredménnyel (80% környéke).Az elmélet kémiából is megy.A problémák állítólag ott kezdődnek nálam,hogy matek,pedig abból sem vagyok alapórán vészedesen rossz,4-es vagyok.A többi fő tárgyam ötös,amit vinni fogok.

Nyelvvizsgám három van (angol,német közép és német felső),októberben szeretném letenni az angol felsőfokot.Van egy előrehozott nyelvérettségim,ami 96%-os lett.

Járok különtanárhoz amúgy sullidőben matekból is (egy hajszál választott el az ötöstől,nagyon dühített a vitt pontok miatt,most nyáron angolból és kémiából járok.De kémiában nem nagyon fejlődöm...bár most nyáron azért még nem szakadtam bele.

Szóval a kérdésem:kémiából ebben az egy hónapban lehet valami jelentős fejlődést produkálni? Vagy ha már annyira reménytelen,hagyjam? Nagyon félek még a gondolátatától is,hogy feladjam az álmom!

Kérdezem én:van még remény??? Láttatok már ilyet?

Légyszi őszintén válaszoljatok,hogy ti mit gondoltok erről? Feladjam vagy ne? (Tudom,tudom hogy van a mondás hogy soha ne add fel,de ha nincs más kiút?)

Előre is köszönöm szépen!!!

UI.:Ha úgy döntök,akkor leadom a kémia fakultációt még év elején!Ti esetleg mit javasoltok még orvosi helyett?

2012. aug. 6. 18:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Szerintem fuss neki a kémia emeltnek.

Egyébként orvosin sem a matek, sem a kémia nem annyira durva, ők inkább anatómiával szívnak.

2012. aug. 7. 08:42
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
ne add fel!!! :) a kémia érettségin majd vhogy átküzdöd magad, az orvosin meg nem kell sokat számolni. Igazából ha egy számítási feladatot sem tudsz megoldani orvosi kémiából még akkor is lehetsz 5ös az egyetemen. Szóval fel a fejjel! :) Egyébként egyáltalán nem biztos, h 80%-os emelt kémia kell jövőre a bejutáshoz, mivel ugye jövőre kötelező lesz a 2 emelt, ezért valszeg rosszabbak lesznek az eredmények átlagban.
2012. aug. 7. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!