6 hetes kismama vagyok, a párommal nem védekeztünk, mivel az orvos szerint nincs peteérésem, és nem is gondoltam, hogy lesz valaha, csak úgy. Hogy mondjam meg neki?
Akkor mond ezt neki.
Én is örülnék ha terhes lennék::)Beszélj vele mindenképp mielőbb, addig kár bármit képzelni h mit szólna hozzá
Ne húzd az időt, minél hamarébb beszéld ezt meg vele. Egyrészt: ha húzod az időt, egyre jobban félsz a beszélgetéstől, egyre nehezebb lesz elmondhani, másrészt, ő is értékelheti úgy, hogy joga van tudni, hogy apa lesz, és rosszul eshet neki ha hetek óta tudsz róla, de nem szólsz.
Mondd neki az igazságot: ha szeret,elfogadja. Lehet, hogy az elején kicsit megzakkan: apává válni sem lehet könnyű.
Hasonlóan jártam egyébként: 33 éves koromig éltem az életem, voltak partnereim, de soha nem estem teherbe. Mikor összejöttem a párommal, el is mondtam neki, majdnem sírva, hogy én már nagyon akartam volna babát korábban is, akár egyedül is, de nem jött össze. Azt mondta, nem baj, majd lesz valahogy... két hónap múlva meg két szép kék csík volt a terhességi tesztemen.
Elhagyott-e? Esze ágában sem volt. Repkedett a boldogságtól és megkérte a kezemet. Nyolc hónapos terhesen, hatalmas pocival mentem férjhez:
és boldogan élünk amíg meg nem halunk....
Na mindent bele, bátorság!
És gratulálok! Vigyázz a picire nagyon!!!
Gratulálok,de jó neked,én másfél hete veszítettem el.Én minél előbb elmondanám neki.Egyrészt joga van tudni róla,másrészt minél tovább halogatod annál nehezebben fogod rászánni magad.Írok neked egy példát.
Nálunk a páromnak van két gyereke,nekem viszont nincs.Ő már nem akart több gyereket,de mondtam,hogy én szeretnék,ezért döntse el,hogyan tovább.Mondtam neki,ha nem akar, elválnak útjaink,mert engem is értsen meg,hogy szeretnék,és én nem akarom belekényszeríteni semmibe.Elgondolkodott és azt mondta szívesen bevállal még egy gyereket,mert szeret és nem akar elveszíteni.Aztán mikor látta a két csíkot,boldog volt.Amikor hazahoztam az első UH felvételt a kis pöttyel nem bírt betelni vele.Fel volt dobódva.
Mikor elvetéltem,le volt törve,és azt mondta,hogy ő is nagyon szerette volna azt a babót.
Kicsit hosszúra sikeredett,de még mindig az a véleményem,hogy mielőbb mond el neki.Jó lenne ha megírnád a reakcióját.
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!