Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Talán nem nekem való az...

Talán nem nekem való az orvosi pálya?

Figyelt kérdés
Körülbelül 5 éves korom óta védőnő szerettem volna lenni, aztán kicsit komolyabbá váltak a terveim, és neonatológus, vagy akármilyen gyermekorvos szeretnék lenni. Tudom hogy rengeteget kell majd tanulnom, már nem egyszer utána néztem, és tudom hogy rezidensnek lenni sem egy leányálom, de igazából nem érdekel, az ügyelések sem zavarnak, mert tényleg szeretném ezt csinálni. De mindenféleképpen sok gyermeket szeretnék(legalább négyet), és mindenki azt mondja hogy ha orvos akarok lenni ne számítsak nagy családra, mert nem lesz rá időm, meg pénzem, stb. Ha ez tényleg így lenne, akkor inkább a gyerekek mint az orvosi pálya, nagyon szeretném, de imádom a gyerekeket, és a nagycsalád fontosabb lesz. Annak örülnék a legjobban, ha csak ijesztgetnének, és nem feltétlen igaz az amit mondanak.
2012. júl. 30. 12:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Gyereket ne 35 fölé tervezz! Oké, hogy ha vkinek csak akkorra jön össze, de szerintem butaság alapból olyan sokára tervezni.

A nő szervezete 20-30 év között a legalkalmasabb a terhességre és a szülésre. 35 felett megnő a fejlődési rendellenességek aránya is.

Ráadásul ha 35 éves korodban állsz rá a babaprojektre, ki tudja mikor sikerül? Persze, lehet, hogy első hónapban összejön, de az is lehet, hogy több évig kell próbálkozni, mire összejön a gyerek.

Ráadásul te legalább négy gyereket akarsz. Mégis mikor, ha már az elsőt is 35 évesen akarod szülni?

2012. júl. 30. 22:19
 12/15 A kérdező kommentje:
Oké, oké a tanulás hosszúsága miatt lebeszéltetek az orvosiról, de akkor mégis minek tanuljak, tudnátok ajánlani valamit? Igazából bármit megtanulok, jó képességeim vannak, erős gimiben szinte szín ötötsvagyok, úgyhogy nálam a tanulás nem akadálya semminek:)
2012. júl. 30. 22:25
 13/15 anonim ***** válasza:
80%
Kedves kérdező! Én is orvosi egyetemet végeztem, pont emiatt szültem az első lányom 31 évesen. Azóta 6 gyerkőcom van, 3 éves ikrekkel, másfél éves kiscsajjal, mindeki makk egészséges, most 39 évesen 3as ikreket várok, ha majd ők is oviba mennek, vissza megyek dolgozni, mert már hiányzik. Szerintem ugyanúgy lehet nagycsaládod orvosként, mint műkörmösként, vagy büfésként.
2012. júl. 30. 23:05
 14/15 anonim ***** válasza:

szia

Igen,igazuk van,egy orvosnak rengeteget kell dolgoznia.Mire oda jutsz,hogy szakorvos leszel,kb 30 éves korodra,már lassan ideje lesz gyerekvállaláson gondolkodni.De én azt mondom,hogy ne add fel az álmaidat(főként,ha gyerekkorod óta megvan),mert később bánni fogod,hogy nem teljesedtél ki.Mindenki érzi,már kis korától,mi szeretne lenni.Én sajnos más irányba vettem az életemet(bár kívül álló dolgok miatt főként)de még mindig ragaszkodom a gyermekkori álmomhoz.Nem leszel boldog,ha azért váltasz át valamire,mert az kevesebb erőfeszítéssel jár,vagy éppen jobban fizet.Én is ezzel nyugtatgattam magam,de utálni fogod,ha nem azt csinálod majd,amivel kapcsolatban elhivatottságot érzel.Egyébként a rezidenseknek sincs feltétlenül rossz dolguk,attól függ,melyik városban/kórházban szeretnél dolgozni.

Szerintem végül is megoldható a két dolog együtt.Szülni ráérsz 30 felett is,de nem a gyerekek száma a lényeg,hanem a boldog család.Lehet,mire oda érsz,azt mondod,bőven elég 2 gyerek is.Nekem is volt "5 gyereket akarok" időszakom,most már 2-vel is beérem,sőt,most gondolni se akarok erre... :)

Egyébként tény,hogy sokat kell majd tanulnod,dolgoznod,de ha élvezed,akkor könnyen fog menni,minden megtanulható és megoldható.És szerintem tényleg ne add fel,mert ilyen orvosokra van szükség,akik érzik az elhivatottságot,nem az olyanokra,akiket anyuci,apuci dug be az orvosira.

Én is eü-s leszek,igaz nem orvos(alatta kicsit-itthon jóval alatta :D ).Azzal tényleg számolni kell,hogy hétvége nem mindig van,ügyelni is kell.Én is meginogtam az évek alatt,de ez természetes,a rezidens ismerőseim ugyanezt elmondták.Sajnos az eü kicsit olyan,hogy lelkileg kiéget,ha nem vagy elég stabil érzelmileg.

2012. júl. 31. 01:29
 15/15 anonim válasza:

Szia kérdező! Hogy döntöttél aztán?

Én is hasonló cipőben járok

2018. okt. 23. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!