Nekem való az Orvosi Egyetem és ez a pálya?
Az az igazság,hogy amióta az eszemet tudom,orvos szeretnék lenni.Más pálya igazából fel sem vetődött eddig bennem soha,más nem is érdekelne.Még van azért időm,2,5 évem,érdekel a biológia és a kémia,tudom,hogy az orvosira az egyikből emelt,a másikból közép szintű érettségi kell.Kémiából és bioszból hajtok rendesen,fizikából és matekból sem vagyok annyira rossz,bár nem tudom,hogy reál vagy inkább humán-e a beállítottságom.Pl.szeretem a reál tárgyakat,de emelett verseket írok.Nyelvvizsgázok,jövőre tervezem valamelyikből az OKTV-t (biosz vagy kémia),és fel is veszem őket fakultációnak.Ti mit javasoltok,mire gyúrjak,mit készüljek,,mire számítsak,ha ez az egyetlen álmom?Kitartó vagyok,elkötelezett,nem riadok meg a tanulástól,ezt már sokan mondták nekem,az pedig ugyebbár köztudott,hogy az orvosin iszonyú sokat kell tanulni.Életcélom az,hogy segítsek másoknak,ám zárkózott vagyok (akikkel nem jövök ki jól,azoknak jobb elkerülni,ám akit egyszer a szívembe zárok,azért bármire képes vagyok).Ez hátrány?
Előre is köszi a válaszokat.
Hát a nyelvvizsgát szerintem mindenképp csinld meg és ugye ott lesz egy emelt az biztos h elég pluszpont lesz, én most vagyok végzős és hát nagyon megbántam h nem nyelvvizsgáztam, sajna most meg már késő:S
ráadásul azt tervezem hogy csak bioszból emeltezek meg bár kémia emelt faktra járok mégsem merem bevállalni, és lenne egy kérdésem csak mert látom hogy ide hozzáértők írnak: szerintetek van esélyem csupán 40 plusz ponttal ha 4,5re érettségizem vagy az még mindig édes kevés? :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!