Az "érettségi" pontosan mit is jelent?
Mármint, ha valaki megszerzi az iskolában az érettségi bizonyítványt.
Azt jelenti, hogy már érett az életre?
Mert régen, aki nem volt katona, arra azt mondták, hogy az nem is ember.
Akkor akinek nincs érettségije, az magyarán mondva: H*lye.
ám az érettségit megszerezni egyáltalán nem nehéz,sajnos a tényleg ségghulyéknek is sikerül....
Pénz beszél. Na de hiába van valakinek érettségije, ha sehol sem veszik fel.
Ezt mondd a villanyszerelőknek, víz-,gáz-,központifűtés szerelőknek, klímásoknak, szakácsoknak, felszolgálóknak, pékeknek, asztalosoknak, kőműveseknek stb. Szerinted ők mind h*lyék, és nem állják meg az életben a helyüket?
Ezekhez a szakmákhoz mind érettségi kell.
De én az "érettségi"-re vagyok kíváncsi. Mert, csak szószerint értendő.
Akkor már inkább lenne másik neve. Kevésbé lealacsonyító: Pl: Továbblépő, vagy szintlépő. Stb...
"Ezekhez a szakmákhoz mind érettségi kell."
Ezek közül a szakmák közül egyikhez sem kell érettségi. És attól, hogy pl. egy pék érettségizik, az alapműveltsége több lesz (esetleg), de a szakmai tudásához annak semmi köze sincs.
Ezek közül a szakmák közül egyikhez sem kell érettségi. És attól, hogy pl. egy pék érettségizik, az alapműveltsége több lesz (esetleg), de a szakmai tudásához annak semmi köze sincs.
És az 'alapműveltségen" a hangsúly. De nem akarok senkit sem sértegetni, ugyanis nekem sincs. Csak ere voltam kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!