Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ezzel a módszerrel szerintetek...

Ezzel a módszerrel szerintetek könnyebb lesz ismételnem/tanulnom?

Figyelt kérdés

A legtöbb diákhoz hasonlóak számomra is kínszenvedés venni a fáradtságot és leülni tanulni. De most elhatároztam, hogy ráállok, mert nagyon fontos lenne átismételnem a tavalyi anyagot. Mivel a jegyzetek olvasgatása és a magolás számomra felettébb unalmas tevékenységek, ezért nem is kötnek le - hamar feladom az előtte oly szilárdnak tűnő elhatározásomat. Tehát azt a döntés hoztam, hogy kipróbálok egy új módszer.

Mivel írni a magolással ellentétben szeretek, ezért elhatároztam, hogy előszedek néhány témába vágó könyvet és keresgélek kicsit az Interneten, majd témakörönként gyártok egy-egy szép kis összefoglalót, ami tartalmaz majd sok plusz információt is az eredetileg leadott anyag mellett (szem előtt tartva a közelgő érettségit).

Ez lekötne, de nem tudom, mennyire használható taktika.

Szerintetek ezen módon előre fogok jutni tanulás terén, meg fog ragadni valami?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 25. 18:01
 1/4 A kérdező kommentje:

*hasonlóan

És elnézést, kihagytam, hogy a tantárgy a magyar lenne.

2012. júl. 25. 18:04
 2/4 A kérdező kommentje:

*módszert

Sajnálom, nagyon figyelmetlen vagyok ma.

2012. júl. 25. 18:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
általában azt kérik vissza a tanárok,amit ők leadtak órán,de ha önszorgalomból teszel még hozzá,akkor azt díjazni fogják,nagyon is.
2012. júl. 25. 18:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem menne! :)

Figyelj, még van egy hónap a nyárból, próbáld meg!

Mivel ez érdekelne és lekötne, akarva-akaratlanul is ragadna rád valami a koszon kívül. :D

Ha adhatok egy tanácsot, inkább kisebb részenként, tételenként dolgozd ki, így ha nem is pont ugyanaz lesz a tételetek érettségin, sok hasznát fogod venni évközben. Másrészt a sok plussz információt fontold meg, egy költővel kapcsolatban szerintem elég, ha 2-3 érdekességet írsz.

Egyébként nálam bevált ez a módszer. Sokáig én is jegyzeteltem. Nekem a kézzel való írás bevett szokás volt. Hiába olvastam el valamit 100x, egyszerűen nem jegyeztem meg szinte semmit. Fogtam, kijegyzeteltem magamnak, lényegében ugyanaz maradt, helyenként máshogy fogalmaztam meg, vagy beleírtam még plusszba valamit. De azzal, hogy leírtam, félig megtanultam. Utána elolvastam még 2-3x és tudtam is a tananyagot. Sokan mondták, hogy ezt a tudást csak rövidtávon tudom alkalmazni, pedig nem. Idén, a kisérettségi előtt, amikor tanultam volt olyan tétel, amit elővettem, elolvastam 2x és tudtam is, mert emlékeztem rá nagyjából. Megvolt előttem a kép, ahogy kijegyzeteltem meg minden. :D

Sok sikert!

2012. júl. 25. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!