Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek jogos a hallgatói...

Szerintetek jogos a hallgatói szerződés?

Figyelt kérdés

2012. jún. 15. 11:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem igen. Az állam rengeteg pénzt fektet abba, hogy végigtanuljon valaki egy adott képzést.

Van egy másik variáció, ami még tetszene: alapból minden egyes hely fizetős, de vannak ösztöndíjak, aminek egy részét az állam, egy másik részét pedig különböző alapítványok, cégek fizetik. Ezekre az ösztöndíjakra pályázni kell, hogy megkapja valaki. A rendszer Amerikában működik, pl. vannak olyan cégek, akik kifizetik valakinek a tandíját, és tudják, hogy akkor mire végez, lesz valaki, aki náluk dolgozik...

2012. jún. 15. 14:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem egyrészt jogtalan, másrészt jogos.

Gondolj bele, hogy hány millióba kerül egy tanuló tandíja az egész képzés alatt. Persze az is igaz, hogy jogtalan. Teljesen igaz, amit az előttem irók írtak, hogy valamilyen szinten megszegi az Unió szabad munkaáramlását.

Bár szerintem rengetegen aláírnák inkább, hogy tudjanak tanulni. Sokaknak nem telik egyetemi képzésre, pedig szeretnék és elég okosak is lennének hozzá. Én jövőre fogok érettségizni, és én szívesen aláírom, ha fizeti helyettem a tandíjat és az egyetem után találok munkahelyet.

2012. jún. 15. 19:21
 13/13 anonim ***** válasza:
Ti komolyan az EU-tól vártok segítséget? Dilettáns, hozzá nem értő, vak, nemtörődöm idiótáktól, akik "az európai egység" nevében rántanak bele országokat felesleges kiadásokba, és gazdasági csődbe visznek akit csak lehet? Illetve azoktól várnánk a szabadságjogaink megvédését, akik maguk is megsértik az országok szuverenitását és a saját alapelveiket is semmibe veszik?
2012. jún. 20. 04:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!