Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hallgatói szerződés biztosra...

Hallgatói szerződés biztosra lesz szeptembertől?

Figyelt kérdés
Mivel ez rám is vonatkozna persze hogy érdekel a dolog, de pontosan akkor most mi van ezzel az egésszel? Úgy értem az Európai Bizottság már felülvizsgálta ezt az ügyet, vagy meddig húzzák még? A másik szerintetek az megtörténhet ha mondjuk hatályba lép ez az egész, majd két év múlva ezt az új kormány eltörli vagy eltörölheti egyáltalán?
2012. jún. 15. 10:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az újonnan beiratkozó diákoknak lesz csak.

Hogyha lesz akkor halassz 1 évet és jelentkezz a bécsi egyetemre , vagy valamelyik külföldire.Az alatt az 1 év alatt meg megtanulnod a nyelvet.

Hidd el az osztrák oktatás sokkal diák központúbb és nem erre az elavult porosz förmedvényre hajaz.

Teljesen más , sokkal jobb.

2012. jún. 15. 10:53
 2/4 A kérdező kommentje:
De csak angolt tanultam és ott a némettel tudnék érvényesülni inkább. Egy év alatt egy nyelvet megtanulni főleg. hogy nincs nyelvérzékem. Nem hiába nem anglisztikára jelentkeztem hanem olyan szakra ahova reál tantárgy kell. Meg nem hiszem hogy ki tudnék menni külföldre. Így csak azt szerettem volna megkérdezni ezzel a kérdéssel, hogy valaki nem tudja e szándékozzák ezt az egész röghöz kötést elvetni?
2012. jún. 15. 11:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem vetették el, ez a szerződés lesz, itthon kell ledolgoznod a képzési idő dupláját 20 éven belül és a képzést az adott szak időtartamának másfélszeresén belül teljesítened kell. Vagyis a 3 éves képzést 4,5 éven belül.(6 szemeszterest 9szemeszteren belül...) A további feltételek még nem ismertek. Amúgy meg ha egy szerződés megszületik, szerintem a következő kormány nem igazán törölheti el, bár ugye a joggal lehet úgy ügyeskedni, hogy mindent szabad legyen...
2012. jún. 15. 11:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha új kormány is kerülne hatalomra, mi haszna lenne belőle, ha eltörli a hallgatói szerződést? Ebben ne reménykedj! Bécs pedig nagyon drága.
2012. jún. 15. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!