Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akik sajnos munkanélküliek és...

Akik sajnos munkanélküliek és otthon vannak, ti mit csináltok egész nap?

Figyelt kérdés
Lassan fél éve vagyok itthon,ès egyszerűen nem tudok mit kezdeni magammal.Párom 5kor megy el itthonról,èn akkor már nem tudok visszaaludni,így max. 11re kész vagyok a házimunkával.Már kidekoráltam a lakást,megvarrtam mindent amit csak találtam stb.Az ablakokat hetente min 1szer lemosom,hogy addig is csináljak valamit.Ti mivel foglaljátok le magatokat?

2012. máj. 16. 10:11
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Értelemszerűen a 16-os és 17-es okoskodónak válaszoltam,nem a kérdezőnek :)
2012. máj. 16. 12:02
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
Talán közösségi oldalakon vedd fel a kapcsolatot régi ismerősökkel. Talán egy-kettő emberkével sikerül is eljutni a személyes találkozásig, hosszabb távú személyes kapcsolattartásig. Így nem csak az unalmas egyedül töltött perceid fogynak, de még esély is nyílik, hogy talán valamelyik által találsz munkát.
2012. máj. 16. 12:09
 23/36 anonim válasza:
100%

Akiknek ez a mániájuk, hogy aki dolgozni akar az talál munkát, azok mégis hol élnek?

Szerintem meg egyébként pont a hozzátok hasonló hozzáállású emberek miatt tart ott az ország, ahol! Mert sokan minden szart elvállalnak minősíthetetlen feltételekkel, és így a munkaadók nincsenek rákényszerítve, hogy megfizessék a dolgozókat! Talán ha nem venné 90 % természetesnek, hogy minimálbérért folyamatosan túlórázik, és 8 helyett csak 4 órára van bejelentve, akkor haladnánk is valahova... -.-

Kérdező, a nyelvtanulás nem rossz ötlet. Emellett szerintem lehetne kertészkedni, vagy esetleg sportolj! Tornázz, fuss, biciklizz! Ha lesz munkád, úgysem lesz időd ilyesmikre. Esetleg kreatívkodj, ha tudsz varrni, próbálj meg táskát varrni, vagy gyermekjátékokat, vagy ami eszedbe jut! :)

2012. máj. 16. 12:15
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Én minden napra kitalálok valamit a ház körül:

pl tegnap leszedtem az egyik reluxát az ablakról és kimostam. Kb 2órába telt mire visszaraktam, ebben el is fáradtam. Ma délután folytatom. Múlt héten kimostam az egyik szőnyeget, majd a másikat köv.nap. Vagy kiselejteztem a régi ruháimat és bezsákoltam. Vagy a padlásról ledobáltam egy csomó felesleges cuccot, aztán meg a pincéből. Vagy kimostam a függönyöket, ablakot pucoltam, füvet nyírtam, stb. Szóval minden napra kitalálok valami programot. Ja meg sütök, főzök. Azzal elmegy a délelőtt, az elpakolással a kora délután, este meg pihenek...

2012. máj. 16. 12:27
 25/36 anonim válasza:
100%

Szia!

Én is a nyelvtanulást javaslom, a neten vannak nagyon jó online tanfolyamok, illetve ha van olyan ismerősöd, akinek vannak nyelvkönyvei és kölcsön is adná, akkor az tök jó lenne. Akinek van nagykorú gyermeke, annak tuti, hogy voltak általános iskolai vagy középiskolai nyelvkönyvei. Az én anyám is ezekből tanult anno. Sőt, jobbat mondok, van ingyenes bejárós nyelvtanfolyam is, nem tudom, hogy hol élsz, de én tudok egyet Budapesten a 8. kerületben, meg még biztos van máshol is, keress rá.

Esetleg számítógépes tanfolyamot is letehetnél, az is nagy előny. OKJ-d van? Mert ha még nincs, akkor ingyenes az első és be is iratkozhatnál valamire addig, míg nem találsz munkát, úgy is most lesznek a beiratkozások nyáron.

2012. máj. 16. 12:32
 26/36 anonim válasza:
100%

Ha van neted, ingyenes is lehet a nyelvtanulás. angoltanulas.lap.hu, nemettanulas.lap.hu és még sorolhatnám! Youtube-on is vannak tanító videók (így tanulok most spanyolul).

Egyébként rengeteg könyvet olvastam. Javította a világszemléletemet, a lexikai tudásomat, volt csevegési alapom az új munkahelyemen, és az idő is kellemesen telt.

2012. máj. 16. 12:37
 27/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket!!!!!
2012. máj. 16. 12:46
 28/36 anonim ***** válasza:
11%

" Nem hiszem hogy költségtérítéses képzésben elvégzett jogász diplomával napszámba kellene mennem vagy árúfeltöltőnek :D OMG "

Ezzel nem teljesen értek egyet!Én közgazdász fősulit végeztem, jelenleg a középfokú gazdasági nyelvvizsgára készülök. S hiába fősulis a végzettségem, ugyanúgy elmentem egy gyárba, több műszakba dolgozni, mert kell a pénz.

Nem ülhetek itthon karba tett kézzel, azt várva, hogy mikor akad egy olyan munka, ami a végzettségemnek megfelel. Akkor már rég éhen haltam volna.

Persze nem ez az álmaim munkája, és nem is szeretném ezt hosszú évekig csinálni, de amíg nem találok olyan munkát, ami megfelel a képzettségemnek, addig is meg kell élni valamiből.

2012. máj. 16. 12:51
 29/36 anonim ***** válasza:

A ruhák átválogatása is jó ötlet.

Amit már meguntál, de még jó azt el is adhatod és pénzed is lesz belőle :-)

2012. máj. 16. 13:03
 30/36 anonim ***** válasza:
75%
LOL de pont egy jogász szól be. Egy diploma semmit nem ér önmagában, egy jogi pláne, mert kb minden újgazdag vadparaszt jogásznak küldi a gyerekét me hogy az mekkora nagy dolog, aztán amikor el kéne helyezkedni akkor jön a pofára esés. Láttam én már jogász diplomást aki a mekiben vágta a füvet, mert a krumplisütéshez is hülye volt ;)
2012. máj. 16. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!