Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy jobban tanuljon?

Mit tegyek, hogy jobban tanuljon?

Figyelt kérdés
Két lányom van. A nagyobbik lányomra tanulás terén nincs panaszom. Négyes ötös tanuló és ezen kívül sokat sportol. A kisebbik viszont ötödikes és sorra hozza haza a rossz jegyeket.Most úgy áll, hogy három hármasa lesz év végén, ami szerintem nagyon rossznak számít. Amikor megint kap valamilyen rossz jegyet, akkor mi mindig megtanuljuk vele azt az anyagot és néha büntetést is kap (nem mehet sehova). Ezen kívül már rengetegszer elbeszélgettünk vele erről, hogy így csak nehezebbb lesz az élete, ha nem tanul. Ilyenkor mindig azt mondja, hogy "persze fogok tanulni", de semmi sem történik. Bocsánat a hosszú leírásért.

2012. máj. 10. 07:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

ne aggódj, én most érettségizem. Bavallom utálok tanulni, képtelen vagyok órákon át egy könyv felett gubbasztani.Amit 15 perc alatt nem tanulok meg azt hagyom.

mikor általánosba jártam végig 4es 5öseim voltak, de 7-be új padtársam lett. Elég jól összemelegedtünk,egész órán leveleztünk, rajzoltunk, beszélgettünk. Persze otthon továbbra sem tanultam, így eléggé rossz lett a bizonyítványom. Volt egy-két 3asom, de nem érdekelt. Anya kezdetben kiakadt, aztán jött a kikérdezlek. Hát ez végképp nem ment. Aztán szépen magamra hagyott, azt mondta ha neked jó lesz egy szakmunkába akkor csak így tovább. Megjött az eszem :) 8. félévére 1 db 4esem lett :) felvettek a gimibe, ahol elsőbe és másodikba szintén nem tanultam sokat, volt 3-4 3asom, de felfogtam, h ilyen tanulással nem lesz egyetem. 11. előtti nyáron voltam egy táborba Bp-en, ahol a tábor 90%-a akkor érettségizett és sorba vették fel őket az egyetemekre. Ekkor vmi megszületett bennem, muszály lesz tanulnom. Így szerencsére összekapartam magam, és a fő tantárgyak mind 5ösök :)

szóval ne a fülét rágd szerintem, hanem hagyd. Majd csak rájön, h magának tanul. Az állandó kikérdezgetésről az a véleményem, a közös tanulással együtt, hogy így nem tudja mejd saját maga beosztani az idejét, s mindig téged fog várni?

2012. máj. 10. 09:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Az előző válaszadóknak teljesen igazuk van ebben! A gyerekedet tényleg ne hasonlítsd össze más gyerekkel, mert ez komoly lelki problémákhoz vezethet. Amikor fiatalabb voltam, egy barátnőm mindig elmondta a bánatát, hogy az anyja gyakran összehasonlította őt másokkal, nemcsak a tanulmányi eredményei miatt (egyébként, jó tanuló volt, csak nyelvtanból, kémiából, fizikából 3-asai voltak), hanem azért, mert másképp nézett ki, nem szerette a sminket, csak a szemfestéket, stb. És láthatnád, milyen felnőtt lett belőle: van jó állása. Viszont van valami, ami a gyerekkora miatt változott meg az élete: úgy döntött, nem szül gyereket. Nagyon mély nyomott hagyott benne az anyja viselkedése. Mikor tavaly elmondta neki őszintén, miért döntött így, az anyja úgy érezte, hogy hatalmas hibát követett el és persze nagyon megbánta az egészet. De ez már nem változtatja a barátnőm döntését.

Úgyhogy megkérném szépen Önt, hogy semmiképp ne tegye ezt, mint a fent leírt sztoriban. Inkább segítsen a lányának. Mondjuk, utána is járhatna, hogy nem szemtelenek-e vele a tanárok. Az én iskolámban a matek tanárnő mindig undok volt azokkal, akik nehezen értették az anyagot -ahelyett, hogy tanított volna!

2012. máj. 10. 09:09
 13/15 anonim ***** válasza:

08:30 és 08:34 vagyok.

A Párom általános iskolában, felső tagozatban szintén nem tanult jól, ennek ellenére felvették egy jó nevű gimnáziumba. Akkor kezdődött nála igazán a kamaszkor, nem tanult, hiányzott, végül kicsapták a suliból 10. osztály végén. Elkezdett dolgozni egy kertészetben, közben 2 év alatt egy esti iskolában megcsinálta az érettségit. Most egy cégnél dolgozik, karbantartóként és szintén többet keres, mint azok, akik elvégezték a gimnáziumot, ahonnan ő elkerült. Van olyan volt évfolyamtársa, aki egy külföldi sulin is tanult, most pedig csövezik és 27 évesen a szülei tartják el a kis nyugdíjukból, mert nem talál munkát. Mindenhonnan azzal az indokkal küldik el, hogy túlképzett.

Az unokanővére pedig 2010-ben végezte el az orvosi egyetemet. Ő mind az általánosban, mind a középiskolában végig jeles tanuló volt, aki versenyeket nyert. Az egyetemet dettó kitűnőre végezte. Azóta elhelyezkedett egy kórházban. 110.000 Ft a nettó fizetése. Nekem, akinek csak egy szaros érettségije van, háromszor ennyit keres. Párom szintén jobban keres egy 70-80 ezerrel, mint ő. Pedig ő életekért felel...

27/L

2012. máj. 10. 09:11
 14/15 A kérdező kommentje:
Szoktunk arról beszélgtni, hogy mi akar lenni és ahoz mi kell, de nem nagyon motiválja. Nem akarom, hogy színötös tanuló legyen aki folyton magol és barátai sincsnek. Egyébként én is rossz tanuló voltam felvettek egy rossz középiskolába. fiatalon szültem az első gyerekemet, de utána már igazán felnőtten és érett fejjel úgy gondoltam, hogy most tényleg kéne tanulnom és le is diplomáztam z elte-n. Nem azt mondom, hogy rossz lesz az élete, hanem azt, hogy nekem is sokkal nehezebb volt így és meg is bántam, hogy kicsit züllött gyerek voltam.
2012. máj. 10. 09:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, próbáld mással motiválni, gyerek még, nem érti megkkora sz*rban lesz ha nem szokik hozzá a valódi tanuláshoz. Nem feltétlen azt mondom, hogy menjen felsőoktatásba, mert ami most van, az egy tragédia, ki tudja 7-8 év múlva mi lesz, sőt egyetemistaként mondom, a szakmunkás végzettség lassan kincset fog érni! Viszont tanulni ahhoz is kell "sajnos".

Én megemlíteném neki, hogy pl ha egyeteme re menni, az nektek félévente majd negyedmillióba kerülne, ha nem tanul jól (kis túlzás, de hát ott vannak benne a jegyzetek, amiket meg kell venni, sbt stb, érezze csak a súlyát meg amúgy is egyre drágább felsőoktatásban tanulni :S), ez iszonyat pénz.

Esetleg próbálj meg egy olyat, hogy ha hoz egy négyest, kap 50 forintot, ha ötöst, akkor 100-at. A tárgykból, ami meg nehezebben megy, pl matek, ez legyen a duplája. Hármasnál nem történik semmi, kettesnél meg neki kell visszaadnia 50-et, egyesnél 100-at (illetve 100-at, 200-at). És a pénzből meg válaszhat valamit, amit régóta szeretne, bicikli, telefon akármi.

2012. máj. 10. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!