Nah akkor Shakespeare vagy Kosztolányi a jó?
Ez tényleg annyira szemét kérdés volt.... Én azt hittem, hogy ez egy szövegértés, azokkal nem szokott gondom lenni. Erre az egész csak a szivatásról szólt... Nyilván mindig vannak becsapós feladatok, de oldottam korábbi érettségi feladatokat és mind 90% felett írtam. :(
Könyörgöm, ne ilyen szemét érettségikkel próbálják már elérni, hogy kevesen jussanak be az egyetemekre!! Nem volt elég drasztikus a keretszámok hirtelen lecsökkentése?? Most még az érettségikkel is ki akarnak készíteni??
Megnézném, hogy aki összeállította ezt a szemét feladatsort, hogy oldaná meg tök stresszes állapotban az érettségin. Itthon lehet feltűntek volna ezek a csavarok, de abban az állapotban...
Ja, és még annyit, hogy ugye van fent a neten több helyen is (én kapásból hármat láttam) ilyen nem hivatalos megoldókulcs, amit szaktanárok oldottak meg. Ha még ők is tök nyugodt körülmények között majdnem a felét elrontották, akkor mégis mit várnak tőlünk? Könyörgöm, hogy legyünk jobb szinten, mint a szaktanáraink??
Hát igen... De a hivatalos megoldókulcs engem már végképp elkeserített :'-(
Amúgy nem tudom hányan oldhatták meg tényleg jól, mert az eduline-on meg a hasonló helyeken kb 30 embernek volt nagy szája, hogy mennyire könnyű volt, meg itt is keménykedik néhány ember, de azért az ország nagy és rengetegen érettségiztek... Ha ezeknek a hülye trükköknek mások is bedőltek, akkor nem számít, a ponthatárok meghúzásánál úgyis egymáshoz viszonyítanak minket végül is.
én is éreztem, hogy szivatósnak szánták a magyart. nem is tudtam utána megsaccolni, hogy sikerülhetett. aztán ma megnéztem a hivatalos javítókulcsot, és szinte az egész hibátlan, egy teljes feladatot kivéve, amelyik ráadásul a legegyszerűbb volt (utólag kiokoskodva tényleg). a 9. feladatról van szó...elég figyelmetlenül csináltam, mert eddig állandóan mondogatták, próbáljuk úgy csinálni a szövegértést, hogy saját szavak is legyenek benne. én persze nagy okos lévén nem átírtam azokat a szavakat, amiket be kellett írni? meg is veregetem a vállam...
remélem, ti nem dőltetek be ilyen szarságoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!