Tényleg szigorítanak idén az érettségin?
"Továbbtanulni úgyse fog, olyan munkát meg képtelen lesz elvégezni, amihez minimális elvárás egy érettségi."
Csak óvatosan az ilyen kategorikus kijelentésekkel. Bőven vannak a felsőoktatásban is és a munka világában is (értelmesebb poziciókban) szellemileg igénytelen, lusta emberek.
Utolsó! Ez teljesen igaz!!!://
Hát én nem készülök továbbtanulni, de nekem se mindegy, hogy egy 3-4es a magyar, vagy épphogy kettes...pedig nem vagyok hülye...de így meg majd azt fogják látni, hogy épphogy sikerült...:(((((( Ez a magyar..amennyire örültem és megvolt a lelki békém, annyira omlottam össze....
Abba bízok, hogy Karinthynál pontozzák vmennyire azt, hogy tagoltan a novellaszempontok alapján összehasonlítottam a két művét...Meg terjedelembe is lett egy 3,5 oldal. Tudom nem a mennyisés számít, de én úgy éreztem, hogy sikerült mindenről írnom picit, címről, műfajról, elbeszélőről, szereplőkről, a mű teréről, idejéről...aztán, hogy mennyire tudják értékelni...:////
Nem tudom így milyen lesz a többi, ha ez ennyire "jól" sikerült. Amúgy szerintetek így elfogadható az összehasonlító elemzés, ha így csináltam???:/ Az a baj, hogy levelezős vagyok és bár minden órára bejártam, de érvelést egyszer gyakoroltunk, kétszer novellaelemzést, összehasonlítást meg soha...és hogy novellaelemzés mindig szokott lenni, hát most nem, de viszont nem verset kellett elemezni, már ez is valami...remélem elfogadható..:((((((((((
Én meg úgy gondolom, hogy nem kell szigorítani az érettségin. Kötelező lesz az emelt, aki tovább akar tanulni, ott úgyis megmutathatja hogy mit tud. Egyébként meg lehet könnyű hármast vagy négyest írni tanulás nélkül is, viszont aki tovább akar tanulni, annak nem az a lényeg hogy a hármas meglegyen, hanem az ötösre hajt. Azzal sem értek egyet, hogy sokan sajnálják a kettes érettségit valakitől. Nekem barátnőm emeltezik töriből, nagyon humán beállítottságú, és igen, örül ha nem bukik meg matekból, pedig azt is tanulja. Sokan úgy vannak vele hogy írnak 70%-ot és aki 10 ponttal kevesebbet ír, az már h.lye. Emellett valószínűleg aki kettesekkel megy át érettségin, az nem nagyon akar majd továbbtanulni. Viszont sok szakmát csak érettségivel lehet tanulni. Nélküle meg mit csináljon az ember, ha megbukik -mivel szakmát sem tanulhat amit szeretne- vár egy évet (mert már az őszi érettségit is meg akarják szüntetni). De addig meg? Munkanélküli, (mert érettségi nélkül már tényleg nem lehet sehol sem munkát találni) ami tényleg jó megoldás...
Egyébként idén érettségizek én is, a feladatokat nem éreztem nehezebbnek, talán a kérdések voltak sokszor értelmetlenül feltéve, de maga a szövegértés és az összehasonlító elemzés szövege is könnyűnek mondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!