Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az idei magyar érettségi II....

Az idei magyar érettségi II. felében, az érvelésnél az volt a feladat, h a heroikus életfelfogásról kellett írni, irodalmi alakok alátámasztásával. Én Harry Pottert beleírtam, az nagyon rossz?

Figyelt kérdés

2012. máj. 7. 13:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az emberek 90%-a beleírta. :D
2012. máj. 7. 13:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Az is irodalmi mű. Pláne, hogy már érettségi tételekbe is bele szokták rakni:)

De azért kelletek a hagyományos művek is. Ember tragédiája pl: Danton, Kőszívű ember fiai stb:)

2012. máj. 7. 13:11
 3/14 A kérdező kommentje:

Rómeó és Júlia, Ember tragédiája mellett ez volt a 3. mű amit felhoztam :)

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

2012. máj. 7. 13:12
 4/14 anonim ***** válasza:
A megoldókulcs nem szokta megszabni a példákat, magyarul szabadon választhatod meg őket. Érvelő esszénél az érvelés minősége számít, azaz ha kellően jól megindokoltad, hogy miért pont Harry Pottert választottad, akkor nem köthet bele a tanár olyan indokkal h "nem szépirodalom", stb. Ha ilyen történik, akkor fellebbezhetsz, de mindig nézd meg előtte a megoldókulcsot.
2012. máj. 7. 13:14
 5/14 anonim válasza:
32%
13:11, az a Danton szerintem Dante akart lenni :D
2012. máj. 7. 14:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Danton-t akart írni, Az ember tragédiájának egyik színében Ádám Danton személyében jelenik meg, szóval jól írta. :)
2012. máj. 7. 14:14
 7/14 anonim ***** válasza:
Úgy érzem, hogy elrontottam, de nem tudom. Én az Antigonét, mint a szeretet eszménye érdekében cselekvő hőst, Kafka: A pert, mint a grandiózus és bürokratikus hatalommal szembeszálló 20. századi kisembert, és Örkény: Tótékat, mint előbb fiúkért önfeláldozó aztán az elnyomó hatalommal szemben álló hősöket jellemeztem, itt groteszk ellentétet magyaráztam bele egy klasszikus és egy modern eszmény felcserélődésébe. Kicsit elvont lett, és Örkény nagyon nem idevág, de nem tudom, hogy ez jó lehet-e. Elég választékosan fogalmaztam, a végén viszont már nem volt időm és a befejezés kissé összecsapott lett. :(
2012. máj. 7. 14:23
 8/14 anonim ***** válasza:
nem akarlak elkeseríteni, de Tót nem hős, mert kétségbeesésében lázad, hirtelen felindulásból. x/
2012. máj. 7. 20:30
 9/14 anonim ***** válasza:
A hivatalos javító-kulcsban benne van a Tóték :)
2012. máj. 8. 12:31
 10/14 anonim ***** válasza:
Mint hős? O_o' Wtf?!
2012. máj. 8. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!