Hogyan tanuljam meg a kémiát? Egyszerűen nem megy.
Bocsánat, azt nem írtam, hogy középszintről lenne szó.
De igazából azzal is bajom van, hogy egy csomó dologgal a feladatsorban találkozom először. Pl aminap láttam ilyet, hogy xantoprotein reakció. Nem is volt ismerős. Aztán a Mozaikos könyvember rákerestem, és ott egy ilyen kis érdekességek résznél megemlíti, de nem ír semmit, hogy mit hogy merre. Ilyenkor mi van? Már nagyon elegem van, hogy ilyen béna vagyok, egy rohadt középszintet nem tudok rendesen megtanulni... nem tudom mi lesz itt.
Azt írtad van tanárod. Ezeket tőle kérdezd meg. Neki kellene úgy elmagyaráznia, hogy megértsd.
Egyébként miért kémiából érettségizel, ha ennyire nem megy?
Talán próbálj meg több helyen utánaolvasni azoknak, amiket nem értesz. Lehet, hogy máshol értelmesebben leírják.
"Vagy honnan tudom, hogy mondjuk 2 mol Na+-ban hány proton van? Hogy kell kiszámolni?"
Onnan, hogy megtanulod, hogy mit jelent a mol. Onnantól tudod, hogy a 2 mol az hány darab Na-iont jelent.
(2x6x10^23).
Aztán elvileg megtanultad azt is, hogy a periódusos rendszerben mi jelöli, hogy hány proton van egy atomban.
Ha tudd, hogy mi az az ion, és hogy keletkezik, akkor azt is tudod, hogy változtat-e a protonszámon az, hogy ionról van szó.
Akkor csak azt tudom ajánlani, hogy kémiai összefoglalö alapján, aprólékosan nézd át az egészet!
A felkészítő tanárod, hogy látja? Ő nem vette észre, hogy hiányoznak dolgok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!