Melyik anyagokat tanuljam meg töri érettségire? Ami tuti benne lesz?
sajnos nagyon gyér a tudásom töriből és nem is nagyon érdekel a dolog,mert nem ezzel szeretnék továbbtanulni. Mégis szeretnék egy normális érettségit írni...
melyik azok a témák amik tuti benne lesznekvagy nagy rá az esély????
Kedves kérdező!
Ha az írásbelire gondolsz (nyilván), akkor rossz hírem van, nem lehet előre tudni, csak tippelni...
amúgy is, középszinten a háromnegyede kb. szövegértés, képelemzés stb. +ott az atlaszod, szóval egy kettest csak összekaparsz:)
egyébként tanácsok: II.VH , 3nyomásos gazdálkodás,Kádár rendszer. ezekből általában van :)
nem a kettesre hajtok :) kitűnő voltam ezidáig mindig, csak most orvosira készülök és nemnagyon érdekelt a többi tantárgy csak a biológia....
egyébként igen az esszékre gondoltam. Nem tudom,hogy mégis hoyg kell megirni,mert a forrásokban sok minden benne van. MEnnyit lehet abból kiszedni?? És igen ilyenekre gondoltam hogy világháborúk, dualizmus, ezek.
Én tavaly érettségiztem, és bemásolom neked azt, amit az én tanárom elküldött nekem, bár elvileg neked is meg kellene kapnod.
1. Az athéni demokrácia from SZI.doc
2. A magyar őstörténet és a honfoglalás from RA.doc
3. Államalapítás from NI.doc
4. A középkori város from FA.rtf
5. Magyarország népessége a honfoglalástól a XVIII from BJ.doc
6. Az Anjou-kor gazdasága.docx
7. A Hunyadiak from GN.docx
8. Felfedezések from KN.doc
9. A magyar állam_bukása from CSÁ.doc
10. Az ipari_forradalom from PP.doc
11. Széchenyi István tevékenysége from MB.doc
12. Az 1848-as_forradalom from KZ.doc
13. Önkényuralom és kiegyezés from SE.doc
14. A nácizmus from MZS.doc
15. A 2. világháború from CSR.rtf
16. Magyarország a 2.vh-ban from CSV.doc
17. A Rákosi rendszer from CSA.doc
18. A hidegháború from SZR.doc
19. Az EU from MR.rtf
20. A mai Magyar Köztársaság from BM.doc
Én csak egyszer elolvastam őket, nem magolni, hanem megérteni próbáltam, és mivel én sem vagyok egy láng elme, nagyon minimális pontveszteség miatt csúsztam le a négyesről. :D És igen, az írásbeli része egyszerű, szinte minden kérdéshez van valami segítség, térképrészlet, idézet, a második részénél is rengeteg pontot kapsz arra, hogy szinte a segítséget lemásolod, persze ez édeskevés, de puszta logikával megoldható :D (bár ahhoz képest nem lett annyira jó nekem sem az eredmény :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!