Tanulási nehézséggel mit lehet kezdeni?
Sziasztok. az a problémám van, hogy nagyon nehezen tudok akár mit is megtanulni értem ezt nyelv tanulásra, fizikára,földrajzra a történelemről meg nem is beszélve. Szerintem nincs nyelv érzékem, ami a mai világban hatalmas nagy hátrány (legalább is számomra). Ha valaminek neki állok meg tanulni sok óra (kb 3) és 2 hétig tudom utána teljesen elfelejtem. Ez rettentően idegesít. Meg tanulok valamit év közben és év végén mindig bajba vagyok mert az éves össze foglaló dolgozatoknál megint meg kell tanulnom ami nagyon elkeserít. Már nem tudom mit kezdjek magammal :( Önbizalmam sincs :( Nagyon sok dologban nem vagyok kibékülve magammal. És sok esetben tapasztalom azt, hogy nagyon magasak az elvárásaim magammal szemben (lehet maximalista vagyok ilyen szempontból?). Sokszor van ,hogy elkezdek olvasni pl egy hírt és 2 mondat után úgy mond észhez térek és rá jövök, hogy semmit nem értettem meg olvastam akkor elkezdem újra olvasni. Eböl kiindulva azt tapasztalom, hogy nem jó a koncentrációs készségem. Ami szintén zavar. Akár hány lánnyal találkozom mind egyetemre, főiskolára jár vagy éppen gimibe de készülődik tovább tanulni. Engem csak szakmunkásba vettek fel amit nagyon szégyellek. Mindenki beszél az anya nyelvétől függetlenül még legalább egy nyelven perfektül. Én angolból csak a nagyon alapot tudom. Ha én beszélnék még egy nyelvet az maga volna a csoda nagyon örülnék neki. elképesztő, hogy mennyi okos lány,fiú van a mai generációba csak én vagyok ilyen szerencsétlen. Szoktam azon is gondolkodni, hogy mindenki mondja,mennyire nagy szegénység van hazánkban de mégis mindenki egyetemen tanul stb a ennek a háterébe nem nagyon szeretnék bele menni de ha én jól tanulnék akkor sem tudnék menni semmilyen felsőbb iskolába nem állunk jól anyagilag felénk tényleg nagy szegénység van. De ebbe tényleg nem szeretnék bele menni mert nem vagyok jó tanuló pénz ide vagy oda. Minden esetre nagyon irigylem azokat akik ilyen helyekre tudnak járni suliba. Most lehet, hogy kinevettek de engem ez a pénztelenség is nagyon kiborít teljesen magam alatt tudok lenni ez miatt is. Ma is volt a naplóba ,hogy hány családot lakoltatnak ki elsírtam magam(komolyan). Tudom,hogy nem engem lakoltatnak ki nem kéne lovagolnom rajta de akkor is szörnyen érzem magam. De vissza térve az eredeti témához vannak terveim, álmaim tudom,hogy nem vagyok öreg (17/L) de a terveimet már évekkel ezelőtt kitűztem magamnak (legalább 3 éve) és nem is változott azóta sem, ugyan annyira meg akarom valósítani mint 3 éve de amilyen úton járok most nem látom kivitelezését. Minden vágyam az, hogy egyszer pizzériát,gyors étkezőt nyissak. Nagyon vonz az üzlet vezetés,vendéglátás. De ahogy tudom ,hogy valaki vállalkozásba kezdjen adott esetben vendéglátó hely annak, ennek megfelelő szintű iskolai végzettség is kell ....diploma...? Ha jól tudom akkor lehet a nevemen a cég ha rendelkezem a megfelel végzettséggel. (Javítsatok ki ha rosszul tudom)
A kérdéseim pedig ezek lennének:
- Mit tegyek,hogy jobban menjen a tanulás? (nagyon szeretnék jobb tanuló lenni érettségit elvégezni stb)
-Mivel kezdjek el foglalkozni,hogy művelődjek a vállalkozás kezdés terén? (Mit olvassak stb)
-Van itt valaki aki tudna segíteni a tanulás bármely részén?(nyelv tanulás,gyakorlások akármiből,vagy csak szimpla ötletek tippek a tanuláshoz,üzlet vezetéshez)
Hú bocsi,hogy összevissza sikerült megírnom a kérdésem,problémám de ez most csak így jött mindent le írtam ami eszembe jutott.
Remélem kapok egykét hasznos választ, köszi előre is, és annak is köszi aki csak elolvassa.
Sziasztok
Nekem a humán tantárgyakhoz lenne egy ötletem, ami nálam bevált.
Én egy magolós, szita agyú ember voltam, én is elfelejtettem a dolgokat.
Szóval egy nap eldöntöttem, hogy nem fogok görcsösen koncentrálni és biflázni pl. töriből.
Egyszerűen kényelmesen elhelyezkedtem és nyugodtan elkezdtem olvasni a tételt, mint egy könyvet vagy regényt.
Aztán letettem és hangosan elmeséltem magamnak mi is olvastam, miről szólt az olvasmány. Mintha egy könyvről meséltem volna.Így sokkal tovább megmarad a fejedben. Minden nap idézd fel, hogy előző nap mit meséltél magadnak azzal a témakörrel kapcsolatban.
A nyelvérzék meg egy dolog lehet, hogy nem az a tanítási módszer jön be neked, mint másnak, lehet neked inkább egy magyarázós és beszédközpontú tanfolyam kéne. Amikor elkezdtem nekem is kínai volt de a sokadik nyelviskolában esett le a tantusz mert ott végre kis csoportban voltunk jól a szánkba rágták és megértették velünk. Beszéltettek minket sokat és sokszor eredeti szöveget hallgatva kellett elmesélni miről szólt.
Egyébként a neten tényleg körülnézhetsz biztos van valami a tanulási nehézségekről, aki ilyen elszánt és komolyan veszi, és szorgalmas annak menni fog ne add fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!