Tanulással kapcsolatos. Már szinte mindent kipróbáltam. Tanulási módszerek? Tanácsok? Előre is hálás vagyok.
Megérteni próbáltad már?
Korosztályodban példás helyesírásod alapján nem vagy hülyegyerek, ekkora szöveget két vesszőhibával leírni kiemelkedő! :)
A földrajz és a matek megértős tárgyak (bár a gazdasági földrajzot magolni kell kicsit, viszont ott is segít a térkép, az alföldeken pl. nem sűrűn fognak vasat bányászni, viszont lesz mezőgazdaság, meg malomipar - ilyesmi összefüggésekre gondolok).
Matekból javaslok egy magántanárt (vagy iskolai korrepetálást, ha a tanárod vállal olyat). Ha ugyanis hiányoznak az alapok (nem a 2+2-re gondolok, hanem mondjuk a hatványozásra, a területszámításokra, nem mennek jól a törtek), akkor arra a maradék másfél évet nem tudod felépíteni. Viszont kb. 10-12 alkalom (heti 2, 5-6 héten át, közben sok házifeladat) csodákra képes.
A hármas egyébként nem rossz jegy (aki volt főiskolás/egyetemista az megerősít ebben), közepes tudást jelent. Most még elég, de később csak felejteni fogsz belőle.
A nyelvtannal kicsit más a helyzet, ott is van egymásra épülés, de ott lehet, hogy jobb eredményeket érsz el, ha részterületeket veszel át újból. Pl. szóelemzések (rag, jel, képző), mondatelemzések (alany-állítmány..., vagy predikatív szerkezet) - most más nem is jut eszembe, hogy miket tanultunk nyelvtanból, rég volt már... Talán stilisztika?
Egyszóval: törekedj a megértésre (a felsorolt módszerek inkább a megjegyzést segítették vagy sujkolásos, vagy asszociációs alapon). És ismételd át a homályos részeket.
A jó eredményhez kell az elhivatottság. Ha a művészeti pálya a cél, akkor egy művészeti gimnázium kiváló választás (bár lehet, hogy a műszaki vonal sem lenne rossz). Ehhez viszont tényleg tenned kell.
Egyet értek az 1. válaszolóval,megérteni kell. Én is hetedikes vagyok,és az osztály főnökünkkel beszélgetni kezdünk erről.
A lényeg:
-Minél többször próbáld meg hangosan mondani,mert így az agyad hallásközpontjában is rögzül az anyag.(Erre speciel én kitaláltam egy módszert:hangfelvevőre mond fel,és hallgasd meg jó sokszor. Nagyon hatékony,nálam bevált ;))
-Könnyebb megtanulni dolgokat,ha érdekelnek is. próbáld összekötni valamiféle képen a művészettel.pl.:dalszövegeket könnyebb megtanulni.
-Megerősítem amit az 1. hozzászóló mondott.
ENNYI A LÉNYEG. EZEKKEL TUTI MENNI FOG!!!
Olyan nincs, hogy nem érdekel és nem tudod érdekesnek találni...
Rengeteg ember élete van benne abban a néhány egyszerű összefüggésben, amit egy általános iskolai matekkönyvben leírnak. Évszázadok megfigyelései, teóriái egy földrajzkönyvben...
Ez legalább annyira lenyűgöző, mint a d-moll Toccata és fúga, vagy Picasso Guernicája.
az utolsó előtti válaszoló felnyitotta a szemem, csak úgy mint az 1. köszi a válaszokat:)
mindenkinek megy a zöld kéz.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!