Bekell potolnom egy het alatt 4 honapi anyagot. Es nem tudom hogy hogyan mert mikor leulok tanulni 5 perc utan mar mahol jar az eszem. , . , , mijen tanulasi modszerek vannak?
-Pakolj el minden zavaró tényezőt a szobádból. (laptop, kedvenc magazinok, bármi)
-Szedd össze minden tantárgyhoz a jegyzeteket, fénymásolatokat, munkafüzeteket, könyveket, atlaszokat.
-Vegyél elő egy naptárt, és a tanulnivalót oszd fel kisebb adagokra. Írd le mindegyik naphoz, hogy mikor miből mennyit tanulsz. Ehhez tartsd magad!
-Ahelyett, hogy este bambán a tv, vagy gép elé ülsz pihenni kocogj egy kört a környéketeken, vagy vidd el a kutyát sétálni, esetleg sétálj te egy nagyot. (Reggel is tehetsz egy kört.)
-Figyelj oda a táplálkozásodra, fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt. (vitaminok miatt)
-Egészségesen turbózd fel az agyad, kerüld a kávét. Helyette igyál zöld teát.
-Tanulás előtt mindig szellőztesd ki a szobád!
-Majd üljél le végre tanulni! :))
(Már ma állítsd össze a tanulnivaló adagokat napokra lebontva.)
Jó tanulást! Hajrá!
+1: Post it cetlire egy-egy motiváló idézetet írj, és ragaszd az asztalod felé. Esetleg írd le a célt, ami miatt most ennyit kell tanulnod. A lényeg, hogy legyen valami ami motivál is! (Ha más nem, akkor az, hogy túl legyél ezen az egészen):)
Remélem segítettem ;)
Milyen tantárgy? Mert ha olyan, ahol vannak feladatok is (mondjuk matek, fizika, vagy valami hasonló), akkor érdemes először átolvasni az anyagot, majd elkezdeni feladatokat oldani. Nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen tárgyakat sokszor a feladatokon keresztül jobban megérti az ember. Tudom, miről beszélek, 3 hét alatt kellett megtanulnom egy félévnyi fizika tananyagot.
Ha nem ilyen a tantárgy, akkor leginkább önfegyelem. Tudom, hogy nehéz. Esetleg interneten lehet találni sokmindenhez interaktív tananyagot (leginkább angolul, de egyre több mindenhez magyarul is.)
biologiabol , angolbol , es matekbol kell tanulnom,.,.
koszonom a segitseget,,,:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!