Mit szóltok hozzá, hogy lassan érettségi? Hogy álltok a tanulással?
Én csak jövőre fogok érettségizni, de nem értem a sok egyetemistát/egyetemet végzett embert, amiért azt mondják, hogy egy vizsga sokkal nehezebb...
Lehet, hogy nehezebb, de gondolom ott az a cél, hogy átmenj, itt meg minden egyes kis pont számít, főleg ha valaki közgázra vagy jogra akar jelentkezni... És ez nagyon nagy nyomást tesz a diákra. A vizsga meg vagy megvan vagy nem. Javítsatok ki ha tévedek.
"És ez nagyon nagy nyomást tesz a diákra. A vizsga meg vagy megvan vagy nem. Javítsatok ki ha tévedek."
Ebből is látszik, hogy fingod nincs az egyetemről.
Egyáltalán nem kicsinylem le a teljesítményt amit nyújtani kell, hogy át menjetek. Viszont én úgy gondolom, hogy azok az akadályok, amivel már megküzdöttél, így utólag sokkal egyszerűbbnek és könnyebbnek tűnnek. Velem is így van azokkal, amiken már túljutottam. Fejben tudom, hogy mennyi munkát igényelt, mégis egyszerűnek tűnik most, hogy már magam mögött tudhatom.
Nem mondom, hogy egy vizsga könnyebb, mint egy érettségi, csak azt, hogy nem hiszem, hogy az egyik a másikhoz képest ennyivel könnyebb lenne, mint ahogy beállítjátok.
Pl. a 100 %-os válaszból is látszik, hogy van ebben túlzás rendesen, mivel az azt jelentené, hogy mindenki, aki sikeresen átmegy egy vizsgán az egyetemen, az 100%-os érettségit írt egy évvel előtte, hiszen az mennyivel könnyebb volt.
Majd ha egyszer elmész egyetemre, megtudod...
Aki ott van, van viszonyítása alapja, neked jelenleg nincs -> miért is vonsz le következtetéseket?
"ha azt mondjuk nekik, hogy pedig az milyen könnyű, nem segít."
És, ha azt mondjuk nekik, hogy pedig az milyen könnyű, az segít? Észlény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!