Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit szóltok ahhoz, hogy ilyen...

Mit szóltok ahhoz, hogy ilyen drágák az OKJ-s képzések?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék OKJ-s tanfolyamot elvégezni, de borzasztó drágák, legalábbis nekem.

Épp nézegettem ma, hogy pl. egy szakács:

Képzés időtartama: 9 hónap

A tanfolyam tervezett kezdése: 2012.04.28

Tanfolyami napok: szombat

Részvételi díj: 30.000,- Ft/hónap

Vizsgadíj: 49.000 Ft

Jegyzetköltség: 20.000 Ft

2012. ápr. 8. 17:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Bocsáss meg, amit írtál az egyáltalán nem drága. Ha szélesebb körben tájékozódsz, meg fogsz lepődni, hogy hány 100.000,- forint feletti OKJ-s képzés van! Amit írtál, az valami akciós termék lehet.
2012. ápr. 8. 17:56
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom milyen árban szoktak lenni, de ez így is:

339. 000 Ft.

Nekem sajna nincs ennyi pénzem,meg szerintem nagyon sok embernek.

S tudod az a fura, hogy lehet valakiből jó szakember lehetne az adott szakmában, de anyagilag nem teheti meg, hogy ennyit kifizessen.

2012. ápr. 8. 17:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Viszont a képzőnek is el kell tartania magát, ha nem kap állami támogatást. A szakácsképzés költséges dolog. Sok eszközt és alapanyagot igényel. Viszont az OKJ-s képzés ingyne van, ha iskolában végzik 23 éves korig, tehát nem költséges, azon kívül felnőtteknél egy csomó képzést támogat a munkaügyi központ, vagy kormányhivatal, tehát nem költséges, másoknál meg a munkahely fizeti az átképzést vagy továbbképzést. Ha nálad nem, akkor sajnos fizetned kell valamiért, amit igénybe akarsz venni. Nem fogod elhinni, hogy sok népszerű szakmára, pl. műkörmös, kutyakozmetikus, ezrek és ezrek azonnal kivágják a farzsebükből a pénzt, tehát fizetőképes kereslet az van. Most viszont indul majd a Wekerlénél a TÁMOP, ott egyénileg lehet pályázni képzésekre pénzért, próbáld meg!
2012. ápr. 8. 18:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2012. ápr. 8. 18:44
 5/10 anonim ***** válasza:
55%
Sajnos én is ezt néztem. A legtöbb OKJ 3-400 ezer Ft. Én a februáriakról lekéstem, viszont, most töltöm a 23-mat, szóval a szeptemberiek meg már fizetősek. Sajna nincs miből kifizetni még havi 30at sem...(hiába keresek munkát) és ezzel sokan vannak még így.
2012. ápr. 8. 18:53
 6/10 A kérdező kommentje:

Én dolgozok, igaz nem azt, amire vágyok. De még így se lehet annyit félretenni, ha kevés az ember fizetése.

Az a baj, hogy én is, ennyi idősen (28 éves) jöttem rá, hogy mi az,ami érdekel. Lehet ezért én vagyok a hülye, de szerintem nem mindenki tudja tizenévesen eldönteni, hogy mi érdekelné igazán.

2012. ápr. 8. 19:27
 7/10 Bourne válasza:
E miatt ne tartsd magad hülyének. Hidd el, jobb későn rájönni, mint soha.
2012. ápr. 9. 03:01
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedves tőled. :)
2012. ápr. 9. 12:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Akkor menj

nem fizetősre

2019. febr. 3. 22:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Szakács képzés

van pl. a Gundelben

2019. febr. 3. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!