Mit szóltok a mai Educatiohoz?
Nekem nem volt szimpatikus. Pont az ellen tűntetnek, ami alapja egy átfogó változásnak.
Igenis kénytelen-kelletlen el kell fogadni, hogy nem kell a munkaerőpiacra 5000 bölcsész és 10 ezer jogász minden évben.
Az államnak az az érdeke, hogy olyan embereket képezzen ki, akit később a munkaerőpiacán munkával el tud látni.
Ennyi bölcsész-jogász-közgazdász nem kell...
Ja, ANNYI tényleg nem kell. (amúgy én nem pont 10 000 jogászra emlékszem, de mindegy.) De ENNYI meg túl kevés. Látható az egészen, hogy nem az országot akarják megjavítani. Csak a saját hibáik és csalásaik miatti pénzhiányt enyhíteni.
És örülök, hogy végre valaki felemelte a hangját.
Valóban nem melékszem a pontos számra de legyen 5 ezer. Akkor is rengeteg és nincs annyira szükség.
Így is bölcsészből csak az ELTE felvehet 1000-t! MINEK??
Hol fog ezer bölcsész elhelyezkedni??
Persze a kis lelkeknek fájnak ezek a mondatok, de azért gondolkodni sem árt néha. Nem kell ennyi bölcsész-jogász-közgazdász-andragógus-médiatudós...
ehhez csak annyit tudok hozzátenni, hogy én már 5 éve arra készülök, hogy közgazdász leszek, és az szerintem nem állapot (itt nem csak magamról beszélek), hogy érettségi előtt 4 hónappal bejelentik, hogy ez van és kész
különben szerintetek nem érdekes, hogy csak a balhé után derült ki egy több oldalas dokumentumban, hogy hol mennyi lesz a keretszám és mi mennyibe fog kerülni? szerintem ezt már hónapok óta tudták, csak ki akarták várni az utolsó pillanatot
nagyon sajnálom, hogy már nem volt ott, mikor a "balhé" történt, de videón megnéztem és nagyon tetszett :)
jó, mondjuk valamilyen szinten egyet értek azzal, hogy az tényleg nem fair, hogy valaki x évig államin tanul, majd csapot-papot itt hagyva kimegy külföldre élni, de ha már azt akarják, hogy itt éljünk, akkor teremtsenek élhető feltételeket
és még egy utolsó gondolat, a drágalátós kormányunk csak azért csökkentette a jogász és a közgazdász szakokat, mert félnek attól, hogy lesz valaki jobb, aki majd tudja is irányítani az országot, és nem vaktában lövöldözik, mint egy hülye, és nem holmi tesitanárok, meg építészek irányítanák az országot, akiknek fingjuk nincs a közgazdaságról
bocsi, hogy hosszú voltam, de kissé frusztrál ez az egész
"a drágalátós kormányunk csak azért csökkentette a jogász és a közgazdász szakokat, mert félnek attól, hogy lesz valaki jobb, aki majd tudja is irányítani az országot"
Igen ezt valami féltökű kitalálta és ezt szajkózza most mindenki.
Sőt, a mérnökök keretszámát azért emelték mert azt szeretnék, hogy ők irányítsák az országot ugye?
Hagyjuk már ezt.
Egész egyszerűen az elmúlt 5-6 évben a felsőktatás gyára szarta a jogászokat közgazdászokat bölcsészeket és sok van belőlük. Rengeteg. Nem tudnak elhelyezkedni a szakmájukban büfésnek meg túlképzettek. Ennyi.
Ha egy cseppet is gondolkodsz: a kormányra miért is jelentene veszélyt egy épp felsőoktatásbe bekerülő fiatal, aki leghamarabb 4 év múlva kerül ki??
Sőt mivel kisebb veszély 1000 ember mint 4000? Mind a kettő rengeteg, ha a kormány megingatásáról van szó.
Ezt most hallottad, a videóban ők okosnak gondolták magukat te ne gondold magad okosnak azzal, hogy ezt hangoztatod.
Ne aggódj, ha 4 éve ez az álmod akkor tegyél érte: tanulj, készülj legyen minél több pontod, a tudást senki nem veszi el tőled! Lesz elég pontod bekerülsz a keretszámba.
Ha ez az álmod akkor menni fog.
Mondjátok már el, hogy ha olyan qrva sok jogász van, akkor az összes felmérés szerint.miért átlag 2hónap alatt helyezkednek el, és miért van a hallgatók felének már az egyetem alatt állása?
És a 90%uk a szakmában marad. . .
Én is tudok bármikor produkálni neked olyan felmérést, miszerint a jogászok 90%-ának nincs munkája, szinte 100% elhagyja a pályát stb stb.
Nehéz hiteles forrást találni az ember pedig hajlamos annak hinni ami neki jobban megfelel...
Nekeg most foggó a pi.csád alatt a talaj küzdesz hátha mégis 10000 lesz a keretszám 1000-ről. De nem...
Nézd vissza az elmúlt 7-8 év keretszámait a jogászoknál és a fent említeteknél. Tömegével vették fel ezeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!