Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit érek az ECDL-vizsgámmal 4...

Mit érek az ECDL-vizsgámmal 4 modul megvan? 15 éves vagyok most megyek gimibe?

Figyelt kérdés
2009. jún. 16. 19:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hogy mire jó? Pénzt leakasztani az emberről.
2009. jún. 17. 10:28
 12/16 A kérdező kommentje:
Most csak a 4 van meg de jövőre meg lesz a többi 3 is..
2009. jún. 17. 12:22
 13/16 anonim ***** válasza:

és eddig mennyibe került neked?

a maradék 3on mit fogsz tanulni?

2009. jún. 17. 13:51
 14/16 A kérdező kommentje:

Hát..4500Ft a regisztráció és minden vizsga 1500Ft de én egyszer megbuktam Wordon mert akkor még csak 1-et szabadott hibázni én nekem meg 2 hibám lett..:S

Ez a 3 van hátra:

IT Alapismeretek

A modul igazolja, hogy a vizsgázó:

* érti az információ-technológia (IT) legfontosabb fogalmait,

* ismeri a személyi számítógép hardver- és szoftverfelépítését,

* tisztában van az adattárolás vagy éppen a memória fogalmával,

* tudja, hogy mire szolgál egy információs hálózat,

* ismeri a számítógépes szoftverek néhány gyakorlati felhasználási módját, és tisztában van a számítógép-használattal összefüggő egészségügyi és biztonsági előírásokkal,

* a vizsgázó ismeri a számítógép-használattal kapcsolatos jogi és biztonságtechnikai szempontokat.

Táblázatkezelés

* képes kisebb terjedelmű táblázatot megtervezni, létrehozni, módosítani, azon egyszerűbb műveleteket elvégezni,

* tud diagramot készíteni,

* standard matematikai és logikai függvényeket alkalmazni,

* illetve képleteket létrehozni és használni.

Adatbázis-kezelés

* tisztában van az adatbázis-kezeléssel kapcsolatos legfontosabb fogalmakkal,

* tud táblákat, lekérdezéseket és jelentéseket létrehozni és módosítani, ezekből formázott dokumentumot készíteni.

* képes a táblák közötti kapcsolatokat definiálni,

* az adatbázis adatait lekérdezni és módosítani az alkalmazáscsomagban elérhető lekérdezési és rendezési eszközök segítségével.

2009. jún. 17. 17:04
 15/16 anonim válasza:
Igen, már írta valaki, hogy az alap 4-el nem lehet sokat kezdeni, most az általános iskolák mániája, hogy hű-ha, milyen jó, mert ECDL vizsgával adjuk tovább a tanulóinkat, de a 4-el konkrétan kiröhögnek a középiskolákban , hogy na és akkor most mi van? Hova sz@rjunk ? Ez volt az én sulimban is, a tanár nem is ajánlta, pont ezért... Ha 5-re éretségizel infóból emelt vagy közép szinten akkor megkapod autómatikusan.
2009. dec. 2. 21:15
 16/16 anonim ***** válasza:

Az egyik előző válaszoló vagyok. Én írtam, hogy a 4el semmire sem mész, viszont a 7 elméletileg kiváltja a felsőoktatási info órákat.

Most már tapasztalatból tudok nyilatkozni, hogy ez nem így van. Ugyanis a legtöbb helyen NEM fogadják el, úgyhogy ha ezért csinálnád, ne strapáld magad vele. Nálunk konkrétan megmondták, hogy az ECDL nem fedi le a főiskolai anyagot, úgyhogy ne is strapáljuk magunkat ezzel. Mindenesetre nekem annyinak jó volt, hogy nem volt teljesen idegen minden (hozzáteszem, még wordből is tanítottak újat a fősulin, ami tényleg nincs az ecdl követelményrendszerében).

2009. dec. 3. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!