Mit érek az ECDL-vizsgámmal 4 modul megvan? 15 éves vagyok most megyek gimibe?
és eddig mennyibe került neked?
a maradék 3on mit fogsz tanulni?
Hát..4500Ft a regisztráció és minden vizsga 1500Ft de én egyszer megbuktam Wordon mert akkor még csak 1-et szabadott hibázni én nekem meg 2 hibám lett..:S
Ez a 3 van hátra:
IT Alapismeretek
A modul igazolja, hogy a vizsgázó:
* érti az információ-technológia (IT) legfontosabb fogalmait,
* ismeri a személyi számítógép hardver- és szoftverfelépítését,
* tisztában van az adattárolás vagy éppen a memória fogalmával,
* tudja, hogy mire szolgál egy információs hálózat,
* ismeri a számítógépes szoftverek néhány gyakorlati felhasználási módját, és tisztában van a számítógép-használattal összefüggő egészségügyi és biztonsági előírásokkal,
* a vizsgázó ismeri a számítógép-használattal kapcsolatos jogi és biztonságtechnikai szempontokat.
Táblázatkezelés
* képes kisebb terjedelmű táblázatot megtervezni, létrehozni, módosítani, azon egyszerűbb műveleteket elvégezni,
* tud diagramot készíteni,
* standard matematikai és logikai függvényeket alkalmazni,
* illetve képleteket létrehozni és használni.
Adatbázis-kezelés
* tisztában van az adatbázis-kezeléssel kapcsolatos legfontosabb fogalmakkal,
* tud táblákat, lekérdezéseket és jelentéseket létrehozni és módosítani, ezekből formázott dokumentumot készíteni.
* képes a táblák közötti kapcsolatokat definiálni,
* az adatbázis adatait lekérdezni és módosítani az alkalmazáscsomagban elérhető lekérdezési és rendezési eszközök segítségével.
Az egyik előző válaszoló vagyok. Én írtam, hogy a 4el semmire sem mész, viszont a 7 elméletileg kiváltja a felsőoktatási info órákat.
Most már tapasztalatból tudok nyilatkozni, hogy ez nem így van. Ugyanis a legtöbb helyen NEM fogadják el, úgyhogy ha ezért csinálnád, ne strapáld magad vele. Nálunk konkrétan megmondták, hogy az ECDL nem fedi le a főiskolai anyagot, úgyhogy ne is strapáljuk magunkat ezzel. Mindenesetre nekem annyinak jó volt, hogy nem volt teljesen idegen minden (hozzáteszem, még wordből is tanítottak újat a fősulin, ami tényleg nincs az ecdl követelményrendszerében).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!