Ha már jártam fősulira egy OKJ-s képzésre, majd újra gimibe megyek OKJ-s képzésre, kapok családi pótlékot? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Amíg gimnáziumba jártam, addig kaptam családi pótlékot. Aztán jött a fősuli, igaz, hogy nem diplomás képzés, csak 2éves felsőfokú szakképzés, de már nem járt nekem családi pótlék. Most szeptembertől egy gimibe mennék, ugyanilyen képzésre, akkor kapni fogom újra a családi pótlékot?2011. aug. 16. 11:31
1/3 anonim válasza:
Családi pótlékot csak 20 éves korig kapsz! Szóval ha még nem vagy húsz, akkor kaphatsz, de ismét igényelni kell, az igénylő lap fent van az Államkincsár honlapján.
2/3 A kérdező kommentje:
18évesen kezdtem el a fősulit, és nem kaptam családit, mert, hogy fősulisoknak már nem jár... :/
2011. aug. 16. 12:54
3/3 anonim válasza:
Mivel az első OKJ-dat főiskolán végezted, így ott hallgatói jogviszonyod volt, és nekik tudomásom szerint nem jár már a családi pótlék, mindegy hány évesek, csak a tanulói jogviszonyúaknak jár a családi pótlék.
Szóval szerintem arról, hogy most fog-e járni Neked, kérdezd meg ott, ahova most fogsz járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!