óvónő szeretnék lenni, mik a követelmények ahhoz, hogy felvegyenek a fősulira?
felvit már néztem,tapasztalatokat szeretnék.
nyelvvizsga kell hozzá?mire lehet többlet pontot kapni?
az Apor Vilmosra szeretnék menni.
Nyelvvizsga nem kell okvetlenül hozzá, többletpontot ugyanarra lehet kapni, mint bármelyik másik szaknál. [link]
A ponthatár megütése egyáltalán nem vészes, de ezenkívül van alkalmassági vizsga is. Itt kell mesét felolvasni, népdalt énekelni, ütemre tapsikolni stb. Ezen is meg kell felelned.
Jól meggondoltad? Én papíron óvónő vagyok, 6 éve végeztem, de még nem dolgoztam a szakmámban sajnos:( Nagyon sok van belőlünk, és főleg protekcióval lehet bejutni, és kapsz érte 85 ezer forintot. Pedig imádnám...
Amúgy amiket az első leírt, +van egészségügyi alkalmassági is, tornázni is kell.Az éneken nálunk sokan kiestek.Amúgy meg tényleg nem nehéz egy óvóképzőbe bejutni. Természetesen a végén kell majd nyelvvizsga. de ha már úgy mész oda, hogy van nyelvvizsgád, nem kell bejárni a nyelvórákra!
köszönöm a válaszokat.
mindenképp óvónő szeretnék lenni igen,tudom,hogy nagyon kevés a fizetés és sokat kell dolgozni de úgy érzem nekem ez lesz a hivatásom:)
Annyira nem kevés a fizetés, anyukám is óvónő 120 nettót keres.
Viszont nagyon nehéz elhelyezkedni, tényleg protekció kell, pl. kolléganője nyugdíjba ment és a lánya került be helyette protekcióval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!