Mire fel olyan nagyképűek a mérnökhallgatók?
Aki bukások nélkül időben elvégez egy mérnöki szakot, aztán jó szakember lesz belőle, na abban jellemzően semmi nagyképűség, meg felsőbbrendűségi tudat nincs.
Az a típus meg, aki 4-5 év után még mindig BSC-n szenved és amit eddig összehozott azt is jellemzően csalással, na az gondolom ezzel kompenzálja, hogy amúgy egy lúzer.
"Mert 100x olyan nehéz mint egy "logisztikai-szervező-aszisztensz-vezető-szakmendezser", meg egyéb ilyen büfészakok elvégzése?"
ez egy értelmetlen mondat. adottság kérdése, h kinek mi nehéz. az asszisztens szót meg így kell írni.
# 8/12
én is ezt tapasztalalom. és azt is, h szerintük csak ez viszi előre a világot, minden más értelmetlen és hülyeség. talán nem véletlen, h ennyi érzelmi analfabéta van a reál szakosok között.
az orvostanhallgatók helyében meg csendben maradnék, ilyen pocsék statisztikák mellett. rengeteg a félrekezelt/félrediagnosztizált ember, a műhiba. eszetlenül írják fel a gyógyszereket. pont a orvosképzéssel vannak a legnagyobb gondok.
a 8as nagyon jó választ írt.
mérnökök között dolgozom, és én is azt tapasztalom, h 90%uk azt hiszi, mindenhez jobban ért, mint bárki.
de ezt úgy képzeld el, h vajon egy mérnök kolléganőm, aki pl. az angoltól kezdve a magyar nyelvtanig mindenb témában kijavít másokat, és jó ha, 50%ban igaza van.
fel nem tudom fogni, mitől van ez a jelenség. az biztos, h eléggé túlbecsülök a képességeit.
most nyilván a munkahelyemről tudok csak nyilatkozni, lehet, h vannak normális mérnökök is.
Mérnöki irodában dolgozom, és a mérnökeink reál dolgokban valóban jók, minden másban katasztrófák.
Abban a tévhitben élnek, hogy mindent ki lehet logikázni, mindenki hlye, aki nem ért a matekhoz. Az is igaz, h bár általánosítani nem lehet, vannak dolgok, amikben elég pocsék a többségük: sport, táplálkozás, idegen nyelvek, biológia, helyesírás, fogalmazás, empátia.
Rohadt fárasztó állandóan azt hallgatni, hogy mindenki hlye rajtuk kívül :D Pozitívan soha senkiről nem hallottam őket beszélni.
Nem tudom, mi lenne a megoldás, sztem elkéne a reál szakokon pszichológus, vagy bár olyan tárgy, ahol a szerénységet, normális viselkedést, stresszkezelést tanulnak.
Az biztos, hogy baromi nehéz őket elviselni, anno dolgoztam elég érdekes helyeken is, többek között iszákos közmunkások között, és velük is könnyebb volt szót érteni, mint némelyik mérnökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!