A franciák általánosságban véve tényleg nagyképüek?
Figyelt kérdés
Nyílván nem minden franciát értek ez alatt, de tényleg van alapja ennek a hírüknek? Azzal is lenézőek aki mondjuk tud franciául és diplomás, értékes szakmával rendelkezik?
Bunkók a franciák eléggé.Sok meg se tudja különböztetni az euópai országokat.
2012. jan. 29. 15:43
2/10 anonim válasza:
Szerintem, ha beszéled a nyelvet, előbb-utóbb lesz helyed náluk, ha ott tervezel tovább. Valamilyen szinten van alapja, de ez szerintem nem lenézés, hanem csak annyi, hogy a franciák alapvetően más mentalitásúak, ami a külföldiek szemében a nagyképűséggel azonosult.
2012. jan. 29. 15:55
3/10 anonim válasza:
Valóban elég nagyképűek. Eleve ez a mentalitás, hogy nem hajlandóak nyelveket tanulni, "ha valaki beszélni akar velük, az tanuljon meg franciául" is ezt tükrözi. Nagy ország, és úgy érzik, ez feljogosítja őket mások lenézésére.
2012. jan. 29. 16:53
4/10 anonim válasza:
a válaszok 2/3-ból ítélve a magyarok a nagyképű bunkók (már bocs:D).
nemtom, elég sok franciát ismerek és állati jófejek, mindenhol vannak nagyképűek és "normálisak" is. amúgy akárhányszor is jártam Fr.o.-ban és látták, hogy akadozom a nyelvvel, egyből felajánlották az angolt. más a mentalitás meg persze sok függ attól, hogy te hogy viselkedsz másokkal szemben.
2012. jan. 29. 17:08
5/10 anonim válasza:
Hát, akikkel én találkoztam eddig, azok tök jó fejek voltak (Magyarországon élő franciák). Kivétel nélkül mindegyik beszélte a nyelvet, tehát simán tudtunk bezsélgetni.
2012. jan. 31. 12:23
6/10 anonim válasza:
utolsó vagyok: Mármint a magyar nyelvre gondoltam :) Sajnos a francia tudásom még elég kezdő szinten áll, úgyhogy nagy segítség volt, hogy tudtam velük magyarul kommunikálni.
A Franciaországban élőkről nincs tapasztalatom, de állítólag már sokkal nyitottabbak, mint régen
2012. jan. 31. 12:56
7/10 anonim válasza:
Én is azt hallottam róluk, hogy nagyképűek. Mondjuk, ha valaki megnézi az Európai vakáció című filmet, a franciaországi jelenetnél a film is utal rá, hogy bunkók.
2012. aug. 26. 20:40
8/10 anonim válasza:
Szimpla sztereotípia. Nagyképű bunkók a világon mindenhol vannak, és személy szerint nem szeretem ezeket ráhúzni másokra - hátha pofára esek és nagyot koppanok.
2013. máj. 14. 18:19
9/10 anonim válasza:
Igen, a franciák nagyképűek. A magyarok meg irigyek, ugye? A Pápua-Új-Guineaiak meg félénkek.
2022. dec. 19. 07:12
10/10 anonim válasza:
"Bunkók a franciák eléggé.Sok meg se tudja különböztetni az euópai országokat."
Bezzeg az átlag magyaroknak mind Harvard földrajz doktorija van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!