Van még esélyem a jogi karra?
Duplázással lehet, ha emeltezel magyarból és/vagy töriből, nagyon jóra, szinte max. pontosra írod meg az érettségiket ebből a két tárgyból, na, meg a nyelvvizsga sem árt.
Van esély, nem lehetetlen, de nehéz. Nagyon nehéz, ha államilag finanszírozottra szeretnél menni.
Hát, én ott végeztem, mikor én felvételiztem, akkor elég magas pontszám volt, és gyakorlatilag csak kitűnővel, plusz még extra pontokkal lehetett bekerülni.
Ugyanakkor azóta változott a rendszer, most nem is tudom, hogy van a felvételi meg hozott pontok... A lényeg, hogy ha ez a vágyad, ne add fel, hanem tanulj és készülj rá, aztán próbáld meg!
Egyáltalán most számítanak az év végi jegyek is?
Ha nem emeltezel, necces nagyon, mert 100%-os középszintű érettségikhez már nem is tudás, hanem szerencse kell.
Nyelvvizsga is csak 28 pont, max. 40.
Hát, nem sok esélyt látok :(
Esetleg ha rossz szociális helyzeted van...
Említettem már fentebb, hogy idén érettségizem, azaz most májusba és leadtam a jelentkezése feb.24-n, de már megbántam.... úgy hogy legjobb lenne ha fel sem vennének.
Vagy lehet módosítok rajta még nem tudom mit csináljak, igen ragaszkodom az ELTÉhez sok ismerősöm mind eltés, nehogy már kilógjak a sorból:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!