Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van még esélyem a jogi karra?

Van még esélyem a jogi karra?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki most év végén tele leszek kettessel, az idén érettségizem, és szeretnék bekerülni az ELTE Jogi karára.... De minden szabadidőmet a tanulásnak szentelem este késő estig tanulok, hogy lehozzam a lemaradásomat és hogy minél jobban megírjam az érettségit. Szerintetek menne?
2012. márc. 20. 13:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Duplázással lehet, ha emeltezel magyarból és/vagy töriből, nagyon jóra, szinte max. pontosra írod meg az érettségiket ebből a két tárgyból, na, meg a nyelvvizsga sem árt.

Van esély, nem lehetetlen, de nehéz. Nagyon nehéz, ha államilag finanszírozottra szeretnél menni.

2012. márc. 20. 13:10
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát, én ott végeztem, mikor én felvételiztem, akkor elég magas pontszám volt, és gyakorlatilag csak kitűnővel, plusz még extra pontokkal lehetett bekerülni.

Ugyanakkor azóta változott a rendszer, most nem is tudom, hogy van a felvételi meg hozott pontok... A lényeg, hogy ha ez a vágyad, ne add fel, hanem tanulj és készülj rá, aztán próbáld meg!

Egyáltalán most számítanak az év végi jegyek is?

2012. márc. 20. 13:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem sokat számítanak, inkább az érettségi eredmény számít.... De már leadtam az érettségire való jelentkezésem és középszintet húztam be mindenből, és így már későnek érzem az emeltet töriből, majd megérdeklődöm holnap a tanárnál... köszi egyébként! :)
2012. márc. 20. 14:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Államilag támogatottra nem sok esélyed van. Én is jogi karra járok, de 420 pont minimum simán elkélt mikor jelentkeztünk. Duplázással lehet esély ha maximális érettségit csinálsz, plusz van nyelvvizsgád.
2012. márc. 20. 14:46
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha nem emeltezel, necces nagyon, mert 100%-os középszintű érettségikhez már nem is tudás, hanem szerencse kell.

Nyelvvizsga is csak 28 pont, max. 40.

Hát, nem sok esélyt látok :(

Esetleg ha rossz szociális helyzeted van...

2012. márc. 20. 15:09
 6/9 A kérdező kommentje:
anyum egyedül nevel és van hallókészülékem és emiatt kapok magasabb családit, ez minden.
2012. márc. 20. 16:14
 7/9 anonim ***** válasza:
És ragaszkodsz az ELTE-hez? Mert ott szoktak a legmagasabb pontszámok lenni, úgyhogy talán - ha nem is első helyen - megpróbálhatnál másik egyetemeket is.
2012. márc. 20. 16:35
 8/9 A kérdező kommentje:

Említettem már fentebb, hogy idén érettségizem, azaz most májusba és leadtam a jelentkezése feb.24-n, de már megbántam.... úgy hogy legjobb lenne ha fel sem vennének.

Vagy lehet módosítok rajta még nem tudom mit csináljak, igen ragaszkodom az ELTÉhez sok ismerősöm mind eltés, nehogy már kilógjak a sorból:))

2012. márc. 20. 17:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha csak nincs 2 nyelvvizsgád akkor semmi esélyt nem látok, hogy felvegyenek ÁLLAMilag támogatottra/ösztöndíjas képzésre emelt szintű érettségi nélkül, eddig is 430 pont körül volt a határ, most csak emelkedni fog.
2012. márc. 21. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!