90%-os angol emeltem van és egy 83%-os német emeltem, évvégén fogok érettségizni és duplázni szeretnék, mert esélyem sincs jegyekből és magyar érettségiből jó eredményt elérni . Vagy bgf-re vagy jogász karra szeretnék menni . Mi a véleményetek?
.1 : ha az angolt és matekot duplázom, akkor emeltszintért és nyelvvizsgáért mindenkettőért kapok pontot?
2 : érdemes e még jogi pályára menni? Kell oda a magyar?
1. Emeltért csak egy jogcímen kaphatsz pluszpontot, így az angol-matek duplázásnál az angolért csak 50 pluszpontot kapsz (mint emelt érettségi felvételi tárgyból). Viszont mivel van német emelted is, azután megkapod a középfokú nyelvvizsgáért járó 28 pontot is.
2. Jó kérdés, megoszlanak a vélemények, ha elhivatott vagy, akkor mindenképp érdemes. Igen, kell a magyar, sőt, oda a felvételi tárgyak fixen magyar és töri, nem lehet semmit sem választani.
"bgf-re _vagy_ jogász karra"
És a kérdések elválasztása is egyértelművé teszi, hogy különböző dolgokat szeretne megtudni a kérdező.
a bgf gazdasági a jogász jogi, az érettségi előtt azért azt tudhatnád, hogy a kettőből melyik érdekel inkább... Egyébként azt, hogy hová mi a követelmény a felvi oldalán láthatod, és ha érdekel a jog és/vagy van ismerősöd és/vagy nagyon szorgalmas, talpraesett vagy akkor szerintem érdemes jogi pályára menni.
Emeltért és nyelvvizsgáért ugyanabból a nyelvből nem kapsz pontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!