Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A diplomában szerepel érdemjegy?

A diplomában szerepel érdemjegy?

Figyelt kérdés
2012. márc. 8. 11:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
Szerepel. Kettes osztályzattal meg lehet kapni a diplomát.A kitűnőnél nem ötöst írnak hanem summa cum laude vagy cum laude minősítést.
2012. márc. 8. 12:01
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi. Szóval nem egy külön lapon van, hogy milyen az eredmény, mint a nyelvvizsgában. Ez csak a diplomamunkára kapott jegy?
2012. márc. 8. 12:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden egyetem maga határozza meg,hogy miként számolja nálunk a szakdolgozat államvizsga és szigorlatok átlaga alapján adták
2012. márc. 8. 13:38
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
Bsc, Msc rendszerben már nincsen szigorlat. Nekünk úgy adták, hogy 3 záróvizsga jegy átlagát kerekítették egészre, majd 3:1 súlyozással számolták ezt és a szakdolgozat jegyét. Ami amúgy logikátlan dolog, mert simán a 4 jegy átlagát is számolhatták volna.
2012. márc. 8. 13:57
 5/12 anonim ***** válasza:
71%
bocsi vitatkozom igen is van szigorlat bsc és msc-n is..... vannak olyan főiskolák egyetemek, szakok. Attól,ohgy neked nem volt még létezik.
2012. márc. 8. 14:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek: nem írnak minden diplomába summa cumot vagy ritét, ez minősítés, és az osztatlan képzések szakjain írják ezeket be a diplomába.

Rite a leggyengébb, cum laude a 3-4es, és affelett van a summa cum laude.

Bscs diplomába csak jegy kerül.

2012. márc. 8. 16:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a diploma mellé kapsz még egy kivonatot, amin az elmúlt évek összes teljesített tárgya szerepel az arra kapott érdemjeggyel együtt.
2012. márc. 8. 16:36
 8/12 anonim ***** válasza:
71%

5:

Pl. hol? Mert mondjuk anglisztikán tudom hogy továbbra is van filtervizsga, ami korábban szigorlat volt, de ma már nem számít annak hivatalosan, haverom meg ahol gazdaságinformatikára járt, ott a közgáz szigorlat megszűnt hivatalosan, de a gyakorlatban a 2. félévben 2 félévből vizsgáztak, ez volt a szigorlat. Így ezek nem kerülnek be a diplomajegybe.

Én még a hagyományos rendszerben kezdtem, ott szakpárban volt 3-3 szigorlat, plusz egyik szakon módszertanból, valamint még pedagógiából. Átmentem bsc-re (na nem a szigorlatok miatt, 3 már meg is volt...), ott egy sem volt.

2012. márc. 8. 18:10
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
Előző vagyok, hozzáteszem, osztatlan képzéseknél meg mindenütt van szigorlat.
2012. márc. 8. 18:12
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.Győrben, gazdaságinformatikáról lenne szó.
2012. márc. 9. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!