Nyelvi minor szak mennyire veendő komolyan? Milyen szintre lehet vele eljutni? A diplomában feltüntetik?
Hogy valaki a kérdésre is válaszoljon:
A nyelvi minor szak kb. közép- és felsőfok közötti nyelvtudást ad. Én német minoron végeztem, az oklevél záradékában annyit tüntettek fel, hogy az okleveles némettanár tanári szakképzettség megalapozásához szükséges 50 kredites modult elsajátítottam.
Szerintem amúgy érdemes elvégezned, mert később továbbmehetsz BA-ra is, és a minor miatt sok kurzust elismernek. (Igaz, ezért talán már fizetni is kell, ha nem az első diplomád lesz.)
Én nem az ELTÉ-n végeztem, de nagyon tetszett a német minor képzés, sok nyelvészetet, nyelvtant tanultunk, némi irodalmat meg egyebet is. Véleményem szerint azonban a záróvizsga nehézsége nem ütötte meg a középfokú nyelvvizsga nehézségét sem. De ettől még, ha lelkiismeretesen tanulsz, nagyon megközelíted a felsőfokú szintet.
Szerintem attól is függ, hogy a csoportban milyen szinten állnak a hallgatók, talán ahhoz igazítják az anyagot.
Kedves ismeretlen!
Nagyon kedves az ajánlatod de már elköteleztem magam az egyetemi forma mellett és nem hiszem hogy jó tanár lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!