Milyen betegségekért lehet kapni pluszpontokat a felvételinél? Pl. Diszlexia?
Na igen,de ha te iylen kiválóan felhoztad az értő olvasásodat normális szintre,és képes vagy diplomázni,miért kéne neked a pluszpont? Az érettségi és egy középfokú nyelvvizsga lófasz egy egyetemi anyagáradathoz képest.Remélem érted,hogy kicsit ellentmondásos,hogy érettségizni nem tud valaki normálisan,ingyé pontok kellenek a felvételihez,aztán az egyetemen meg úgy teljesít mint egy egészséges ember? Szerinted ez fair?
Meg ez nem világos nekem,először azt írod nagyon jól kompenzálható,és igazából általános iskolában okoz gondot,aztán azt,hogy nem tudsz nyelvet tanulni meg plusz pont nélkül egyetemre bejutni.Na most döntse már el azért midnneki,hogy betegnek titulálja e magát vagy nem. Pofátlanság,hogyha hasznod van belőle akkor lobogtatod a papirod,egyébként meg simán szerzel 3 diplomát (vagy az ismerősöd,tökmind1) akkor teljesen evidens,hogy nincs neked olyan komoly hátrányod.
Akinek az van,az nem fog egyetemet végezni.
Szia!
Egész egyszerűen van 3 diplomám.. megcsináltam mindent.. abszolváltam.. csak készhez nem kaptam őket..
És megjegyezném hogy soha nem használtam a papírom...csak meg akarom védeni azt aki használni akarja, nem kell rögtön lehurrogni..Diszlexiásnak lenni nem egyszerű dolog sok küzdelemmel jár, nem véletlen maradt benn a többletpontokba és tényleg úgy van, hogy minél magasabb szinten vagy a tanulmányaidban annál könnyebben megy. Én se tudom pontosan mért van ez így, csak azt a pár dolgot tudnám újra leírni amit már leírtam:)
Jövőre kezdem az újabb sulit:) Pedig emlékszem a középsulis magyar tanárom szavaira: "Téged soha nem vesznek fel sehova"...
Tehát érettséginél még baromira hátrányos vagy,aztán 2 hónap múlva megy minden mint a karikacsapás,miután bejutottál az egyetemre. Aha.. tényleg érdekes betegség ez a diszlexia:D:D:D
Szerintem meg egy baromi nagy kamu ez a betegség ,mondjuk 10 emberre levetitve 1nek ha valóban van problémája,azzal már sokat mondtam.. róluk már kifejtettem a véleményem ,másfelé keresik az útjukat ,azok meg akik már nem tudják mit kamuzzanak (mint te a 3 diplomáddal,ami nem derült ki van e vagy nincs-ugyanis az kézzelfogható,ha nem kapod kézhez akkor nincsen,iylen egyzserű) azok csináltatnak egy papirt hogy ilyen olyan diszes bajaik vannak.
Jöhet a lepontozás,leszólás áradat de nálunk 4en ezt cisnálták gimiben a 30 főből,előtte még 2en mentettek fel magukat ilyen olyan tantárgyak alól,közben semmi bajuk nem volt csak lusták voltak mint a tetü,és ezt ők maguk is bevallották.
Szóval ez a betegség,ami nagyon rossz nektek és nagyon nehéz élni vele,mikor pluszpont,meg pluszpénz meg nemtom mi kell az hirtelen már nem is lesz olyan nehéz ha bekerülsz az egyetemre,vagy ha valami hátrányod származna belőle.Sőt,ahogy kihasználtad jogtalanul a kiváltságaidat egyre javuló tendenciát mutat. Ebben a betegségben én is szeretnék "szenvedni" .
És elnézést kérek mindnekitől,aki komolyan érintett és valóban hátrányban van,csakhogy nekik eszük ágába sem jut egyetemre menni mert nem tudják elvégezni. A diszlexia nem csak olvasási,hanem tanulási probléma is,nem olvashatja fel anyád az egyetemi anyagot,ésatöbbi..
Én nem támadtalak le,itthon röhögök rajtad,olvasd el miket irtál,komolyan egy viccnek tartom hogy így lehet trükközni néhány ócska papirral.
szia! kíváncsi lennék Te hány egyetemet végeztél már el.. Abszolváltam, ez azt jelenti, hogy minden tárgyam megvan, államvizsgáztam és erről kaptam is papírt, csak a keménykötésű diplomát addig nem kapom kézhez amíg nem mutatok be nyelvvizsgát.. mért hazudnék róla, hogy 3 diplomám van.. milyen idióta tesz ilyet..
Az egyetemen lehet használni diktafont amit az ember vissza tud hallgatni, sőt minden egyetemen van olyan program, ami felolvassa neked a könyveket(nem kell anyukád hozzá:) ) De egyben igazad van.. tényleg vannak emberek akik egyszerűen megveszik a papírt és kész, sajnos divat lett "diszlexiásnak" lenni.. Ez tényleg undorító dolog .. de ezek az emberek megveszik a nyelvvizsgát is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!