Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Direkt megbuknék szóbelin....

Direkt megbuknék szóbelin. Hogy csináljam?

Figyelt kérdés
6. érettségi tárgyam, az írásbelim annyira rossz lett, hogy maximális szóbelivel se érek vele semmit. Nem tanultam meg a tételeket, mit mondjak szóbelin, hogy azért etikusan tálaljam?
2009. jún. 3. 22:09
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem egyszerűen mondd meg az of-nek még a vizsga előtt, ő meg továbbadja az elnöknek. Ha rendesek, akkor nem csináltatják veled végig a tételhúzási, bukási procedúrát, hanem egyszerűen kiállítják a törzslapkivonatot a bukásról, amit a legelső kukába rögtön ki is dobhatsz.
2009. jún. 3. 22:15
 2/21 Bóna Barbara válasza:
52%
Szeretnél osztályt ismételni. Sokkal érettebbnek fognak tartani. ENNYI.
2009. jún. 3. 22:16
 3/21 A kérdező kommentje:

Mi lenne, ha be sem mennék?

Az előző válaszolónak pedig üznem, hogy 5 tárgyból sikeresen érettségiztem, nem fogok osztályt ismételni, ha ebből megbukok, semmi nyoma nem marad.

2009. jún. 3. 22:25
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. De a többi tantárgyból is most érettségizel, nem? Akkor meg nem tudsz be se menni.
2009. jún. 3. 22:33
 5/21 anonim ***** válasza:
71%
Hiába érettségiztél 5 tárgyból sikeresen a bizonyítványt nem állítják ki bukással. Tehát nincs meg az érettségid, nem felvételizhetsz.
2009. jún. 3. 22:33
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
de, menj be. csináld azt max. hogy azt mondod , hogy nem tudod a tételt, kihúzol egy másikat és azt sem, és így buksz. de persze, ELŐSZÖR azt csináld amit az első válaszoló írt
2009. jún. 3. 22:34
 7/21 A kérdező kommentje:
Ez emelt szintű érettségi, pesten lesz,a többi meg még majd hó végén. Már megvan az infó, angol, matek, és a töri meg a magyar szóbeli van hátra. Az emelt közgáz szóbeli holnap lenne, ha nem megyek be, az ugyanlyan, mintha bemennék és megbuknék? Pesten totál ismretlen emberek előtt vizsgáznék azt se tudják ki vagyok! Ofimnak semmi köze hozzá!
2009. jún. 3. 22:38
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
A második 22.33-as - aki nem én vagyok, mert én az első vagyok - téved, az érettségi bizonyítvány feltétele az öt tantárgy, tehát a 6. nem számít. Ha már megvan az érettségi bizonyítványod (a múlt idő az írásbelire vonatkozott vagy az egészre?), akkor persze megteheted, hogy nem mész be.
2009. jún. 3. 22:38
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig én, csak kergetjük egymást: ez esetben pofonegyszerű a megoldás, nem mész el. Semmi következmény.
2009. jún. 3. 22:42
 10/21 A kérdező kommentje:

Oktatási Minisztérium honlapján

"13. A tanuló jelentkezik a 4 kötelező és 2 választható tantárgyból középszintű érettségire. A kötelező tantárgyakból, valamint az egyik választott tantárgyból (összesen 5 tárgyból) sikerül a vizsgája. Kap-e érettségi bizonyítványt?

Igen. Az elégtelen érettségi vizsgák eredménye nem kerül be az érettségi vizsgabizonyítványba. Ha a tanuló teljesítette az érettségi követelményeket, azaz a 4 kötelező és egy szabadon választott vizsgatárgyból az előírásoknak megfelelő, eredményes érettségi vizsgát tett, akkor érettségi bizonyítványt kap."

12-es kérdésre a válaszban: "Ezekből a vizsgatárgyakból nem kell javító érettségi vizsgát tennie, és ezek az eredmények nem kerülnek be az érettségi bizonyítványba.

Viszont legalább elégséges osztályzat esetén az érettségi vizsgán megszerzett minden osztályzat bekerül az érettségi bizonyítványba."

Szóval, ha nem megyek be, akkor ugyanolyan mintha megbuknék, és a törzslapot postázzák, vagy azzal mi lesz?

2009. jún. 3. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!