Továbbtanulás? Hogy csináljam?
Először is, ebben az évben kellett felvennem a faktokat. angolt, olaszt és törit vettem fel.
az érettségimet úgy terveztem eddig,hogy angol emelt, töri emelt. többi közép.
viszont most eljutottam oda, hogy szülésznő szeretnék lenni. kémiával,biosszal,fizikával esélyem sincs. marad a magyar, infó. ezekből emeltet tuti nem tudnék letenni fakt nélkül. infót alig tanultunk a suliban,azt is pár éve.
informatika közép szintre mennyi idő alatt tudnék felkészülni? nem vagyok analfabéta a géphez,csak régen volt infó órám. szóbeli tétel hány van?
és a fő kérdések:
1/ felvehetnek-e úgy szülésznő képzésre, hogy csak közép szintű érettségiim vannak?
2/ érdemes-e akkor töri és angol emeltezni, ha azok úgyse számítanak oda?
nagyon köszönöm, ha valaki segít! olyan elveszettnek érzem magam... :(
17/l
Hali!
Ahogy nézem, SOTE-n 337 volt idén a ponthatár. Magyarból úgyis kötelező, mellé legkönnyebben az infó párosítható, amihez nem kell túl sok energiát befektetni. Mivel úgysem igazán fogod ezeket tanulni a suliban, nem is kell emelt szintet tenni egyikből sem(magyar amúgy is öngyilkosság szerintem;) ). Ha középszinten érettségizel belőlük, akkor faktot sem kell felvenni, mert infó fakton sokat fogtok programozni, ami meg csak az emelt szintűhöz kell. Így én feleslegesnek tartom, józan paraszti ésszel elérhető 90%, minimális energiabefektetéssel.
Magyarral hogy állsz? Ha 5-ösre meg tudod írni, akkor nem lehet probléma. Duplázással számolva, (80+90)*2=340
Nyelvvizsgát mindenképp ajánlok nyomatékosításképp, mivel úgyis emelkednek a pluszpontok jövőre, így a várható ponthatár is emelkedik.
Ehhez írhatsz emelt szintű angolt, ha megvan a 60%, akkor nyelvvizsgát is kapsz érte(középfokút), így már 368 pontod lenne.
De ez a SOTE. Bármelyik másik intézményben ennek töredéke a ponthatár, ami már-már nevetségesen alacsony. Második legmagasabb pont a szülésznő szakirányra 289 pont. Belegondolsz, ha csak duplázással számolsz, idei pluszpontok szerint, 75-75% mindkét tárgyból, és bőven túlteljesítetted. ;)
Könnyű bekerülni, bármit is választasz, de véleményem szerint a felvételi tárgyakból emeltezni felesleges. Inkább azt az időt fordítsd az angolra.
Közép nyelvvizsgám már van. :)
Nagyon köszi mindkettőtöknek.
Mondjuk eléggé el vagyok rettenve,mert ahogy néztem,csomóan írták hogy nehéz az infó közép. Én pedig elég régen nem tanultam infót... :S
Ha a nyelvvizsgád megvan, akkor már nyert ügyed van. ;)
Az infó pedig nem nehéz, ha ráfordítasz egy kis időt. És itt megjegyezném, hogy a felvételi tárgyak közül az infóra készülhetsz fel leghamarabb/legkönnyebben, a többihez rengeteg időt kell ráfordítani.
Úgyhogy még mindig tartom, legyen a magyar és infó! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!